Binnenkort is Vabi EPA NTA 8800 beschikbaar

Op 4 januari 2021 is het zover. Dan wordt de nieuwe NTA 8800 versie van Vabi EPA gereleased. De ingang van de NTA 8800 is een grote mijlpaal na een lang parcours vol hindernissen. Voor ons als softwareleverancier, maar ook voor jullie als adviseur. Nu kunnen we aan de slag! Samen spelen we een grote rol om de juiste energiemaatregelen voor het vastgoed te bepalen om de duurzaamheidsdoelen van 2030 en 2050 te behalen.

De invoer van de NTA 8800 betekent op vele gebieden veranderingen; dit geldt ook voor onze software. Lees hieronder wat je concreet van ons kunt verwachten.

Release Software

De definitieve softwareversie waarmee je kunt registreren, releasen we op 4 januari. Dit is tegelijk met de openstelling van de landelijke registratiedatabase (EP-online) van RVO. Met de nieuwe Vabi EPA hoef je nog maar één softwarepakket te downloaden en te installeren. Aan de hand van jouw licentie (EPA-U of EPA-W) kun je dan een utiliteits- of een woongebouw invoeren.

Tot en met 15 januari kun je nog gebruik maken van de bètaversie van EPA NTA 8800. Hier kun je echter niet mee registreren.

Prijzen

Met de invoering van de nieuwe methodiek hebben we de prijzen voor de licentie verhoogd. Vanaf 1 januari 2021 worden de prijzen van de software als volgt:

EPA-W

€450,-

Per bevoegde gebruiker

Per jaar

EPA-U

€500,-

Per bevoegde gebruiker

Per jaar

Uiteraard blijft onze gewaardeerde service & support inclusief in de licentie.

Vanaf 1 januari 2021 ontvangt de financieel contactpersoon binnen jullie organisatie, net als andere jaren, automatisch een factuur met de nieuwe bedragen. Je hoeft de software dus niet opnieuw aan te schaffen.

Licentievoorwaarden

Met de komst van de NTA 8800 software hebben wij ook onze licentievoorwaarden aangepast. Je kunt de nieuwe licentievoorwaarden hier lezen. De vorige voorwaarden waren zeer verouderd. In onze nieuwe voorwaarden hebben we aantal zaken up-to-date gebracht en verduidelijkt. Ook zijn de voorwaarden volledig aangepast naar de nieuwe wet- en regelgeving, de NTA 8800.

De nieuwe licentievoorwaarden worden op 1 januari 2021 van kracht. Als je onze software na 1 januari 2021 blijft gebruiken, dien je in te stemmen met de nieuwe licentievoorwaarden. Deze kun je accorderen bij het activeren van je licentie in de nieuwe software. Ga je niet akkoord, kun je ervoor kiezen om de softwarelicentie op te zeggen vóórdat de voorwaarden van kracht worden.

Maatwerkadvies

De maatwerkadviesmethodiek (ISSO 75.2 en 82.2) is nog niet uitgewerkt. Deze zal dus niet direct beschikbaar zijn in de softwareversie van 4 januari a.s. Tot het nieuwe maatwerkadvies beschikbaar is, kun je de huidige EPA versie naast de nieuwe versie gebruiken. We houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Natuurlijk wensen we je alvast fijne feestdagen en hopen op een mooi, duurzaam en productief jaar. Samen gaan we het vastgoed in de toekomst verduurzamen!

Heb je nog vragen?

Kijk dan eens op onze service en support pagina voor de veelgestelde vragen, handleiding, tutorials en meer.

Meer informatie over Vabi EPA vind je hier
Meer informatie over de NTA 8800 vind je hier
Meer informatie over de bètaversie vind je hier

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze servicedesk via 015-2133174 of via epa@vabi.nl.

 

Gerelateerde artikelen

27 augustus 2020
Dit verandert er voor nieuwbouw met de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2021 is het zover: dan worden alle energieprestaties van een gebouw berekend volgens de NTA 8800. Een hele verandering, ook voor...

23 september 2020
Afmelden energielabel, dit gaat er veranderen

Met de invoering van de NTA 8800 op 1 januari a.s. gaat niet alleen de berekeningsmethodiek veranderen, maar ook veel procesmatige zaken verlopen anders....

12 oktober 2020
Belangrijke informatie over de Vabi EPA en EPG licenties

Duurzaamheid staat prominent op de agenda van de politiek en de markt. Dat zien we terug in strengere wet- en regelgeving en toenemende duurzaamheidseisen...