Gebouw informatie voor iedereen

Waar we voor staan

Wij geloven dat gebouwinformatie toegankelijk moet zijn voor iedereen. Immers, alleen wanneer alle relevante informatie simpel toegankelijk en makkelijk toepasbaar is kunnen gebruikers de beste keuzes maken. Van architect en eigenaar tot huurder. Voor nieuwbouw en beheer. Van bewonerscommunicatie tot en met financiën.

Vabi maakt veelzijdige gebouwinformatie simpel toegankelijk en toepasbaar.

We zien dat gebouwprestaties en betrouwbare vastgoeddata van essentieel belang zijn bij alle partijen rondom een vastgoedobject. Rondom een gebouw is veel dynamiek en verandering. Door economische ontwikkelingen, ander gebruik van het gebouw of door de wensen van de gebruiker. Voor het nemen van de juiste beslissingen is ontsluiting naar alle gebruikers van (digitale) informatie rondom een gebouw van het grootste belang.

Vabi Building Cloud

Onze nieuwste innovatie is de Vabi Building Cloud. Een uniek vastgoedinformatieplatform waarmee alle relevante vastgoeddata rondom een gebouw in een visuele omgeving wordt verzameld, beheerd en ontsloten.

Met de gebouwinformatie in 3D geven we eigenaren, gebruikers, beheerders en de keten inzicht en overzicht. Hierdoor kunnen ze elke vraag rondom een gebouw beantwoorden en slimme keuzes maken.

Wij geloven in de kracht van verbinden en het samen creëren van toegankelijke data. Ook onze partners leveren daarom op het platform slimme oplossingen waar gebruikers met veel plezier mee werken.

In de praktijk

Er zijn al toepassingen beschikbaar op de Vabi Building Cloud: Vabi Vastgoeddata en Digital Twins.
Vabi Vastgoeddata 1
Vastgoeddata

Vabi Vastgoeddata is een combinatie van een kant-en-klaar vastgoeddatamodel, GIS en 3D modellen, beschikbaar voor iedereen in de corporatie. Vastgoeddata waren nog nooit zo gemakkelijk en slim te vinden, presenteren, onderhouden, optimaliseren en rapporteren.

Digital Twins

BIM wordt nu écht toepasbaar voor de beheerfase met zelf te beheren Digital Twins waarin betrouwbare vastgoedinformatie voor iedereen toegankelijk wordt. Corporaties beschikken hiermee over altijd actuele gebruiksoppervlakten voor marktwaardering en alle verhuurplattegronden.

Wie we zijn

Wij luisteren naar onze klanten en werken graag samen. Daarom komen we steeds weer met vernieuwende oplossingen. We komen onze beloften na. Pragmatisch en oplossingsgericht, daar streven we naar. Bovendien zijn we altijd betrokken en zitten vol positieve energie!

Onze kracht

Rekenen

We weten als geen ander hoe je met algoritmes gebruik kunt maken van data en daarmee voorspellingen kunt maken naar de toekomst.

Gebouwkennis

We weten hoe gebouwen werken. Daarom weten we wat de effecten zijn van maatregelen en welke gebouwdata van belang zijn.

Van moeilijk naar simpel

Onze kennis van algoritmes en gebouwkennis combineren we slim en vertalen we naar toepasbare software die simpel te gebruiken is.

3D informatiemodellen

Heel Nederland geautomatiseerd in 3D gebouwinformatiemodellen maken, op de kaart zetten en daar kennis uit halen. We zijn voortdurend bezig met innovatie.

Marktkennis

Door onze jarenlange ervaring weten we hoe de processen bij onze klanten werken. We weten daarom precies hoe je data het best toepasbaar kunt maken.

Partijen met elkaar verbinden

We verbinden bouw en vastgoed met elkaar. We verbinden de keten, kennis, klanten en afdelingen met elkaar. Dit doen we graag met partners in hun eigen disciplines.

Waar het begon

Vabi is één van de eerste softwarebedrijven ter wereld. We zijn ontstaan vanuit TNO om rekenmodellen te ontwikkelen voor energie en comfort in gebouwen. Negen op de tien utiliteitsgebouwen in Nederland is met onze modellen gesimuleerd. We brachten onze expertise naar woningbeheerders en zijn inmiddels uitgegroeid tot expert op het gebied van duurzaamheid. We behoren tot de meest toonaangevende softwarebedrijven van Nederland. Onze focus is sindsdien verbreed van berekeningen voor de bouw- en installatietechniek naar het toegankelijk maken van gebouwdata voor iedereen.

Maartne Hoenen

De toekomst begint vandaag

Waarom is het zo belangrijk om informatie voor iedereen toegankelijk te maken? Maarten Hoenen (CTO bij Vabi) vertelt hoe de eerste applicatie op de Vabi Building Cloud, Vabi Vastgoeddata, is ontstaan.

Lees ons verhaal