VABI 50 JAAR

Vabi bestaat 50 jaar

Op 22 september 2022 bestaat Vabi precies 50 jaar. In 1972 opgericht, toen automatisering nog in de kinderschoenen stond. In 50 jaar zijn we uitgegroeid tot het toonaangevende bedrijf op het gebied van duurzaamheidsberekeningen dat jullie zo goed kennen.

Het komende jaar kijken we terug naar de hoogtepunten uit 50 jaar Vabi én blikken we vooruit op onze toekomstplannen. Naast de mooie verhalen vieren we het jubileum natuurlijk graag met jullie.

  • We besteden het hele jaar aandacht aan 50 jaar Vabi. Dat doen we door terug te blikken op belangrijke producten of gebeurtenissen van ons bedrijf.
  • Op 29 september 2022 was er een evenementen speciaal voor onze klanten: De Vabi klantendag.

Onze mijlpalen

De geschiedenis van Vabi in een notendop

In een aantal artikelen nemen we je mee in de geschiedenis van Vabi. Hoe komen we aan onze naam? Waarom zijn we eigenlijk opgericht? Hoe zijn onze oplossingen tot stand gekomen?
Er was eens.. een Vereniging

Er was een tijd zonder automatisering.. maar eigenlijk is er altijd een behoefte aan het automatiseren van berekeningen geweest. Vabi stapte als één van de eerste softwarebedrijven in deze ontwikkeling.

 

Van UO naar Elements

Lange tijd was de Uniforme Omgeving de spil van Vabi. De behoefte aan 3D gebouwsimulatie zorgde voor een revolutie in de software: een 3D gebouwprestatieplatform.

 

Gebouw energielabel berekenen
De opkomst van het energielabel

Al lang voordat het energielabel enige bekendgheid kreeg, was Vabi al bezig met energieprestatieberekeningen. Het was dus niet meer dan logisch dat we ook voor dit doel de rekensoftware gingen ontwikkelen.

Vabi in Corporatieland

Ook voor corporaties was de verplichting van het energielabel een nieuwe manier van werken. Bovendien sloten ze een convenant om gemiddeld Label B te halen. Hoe help je de corporaties daarbij?

partijen met elkaar verbinden
De kracht van samenwerking

Het huidige Vabi is ontstaan uit een Vereniging. Samenwerking zit dus in haar DNA. Dankzij samenwerking met verschillende partners weten we keer op keer de behoefte van de klant op 1 te zetten.

Van Vereniging naar Vitec

Ooit opgericht als Vereniging, is Vabi sinds 2021 onderdeel van het Zweedse Vitec Software Groep. Wij willen onze klanten  helpen om de doelstellingen van Parijs2050 te realiseren. Hoe zien wij de toekomst en welke rol speelt Vitec hierin?

Vabi klantendag

Dit evenement is al voorbij. Bekijk hier de presentaties terug.

Bekijk de presentaties