Nieuwe releases Vabi Assets Energie en EPA-W beschikbaar

Delft, 18 april 2019 – Er staat een service release van Vabi Assets Energie en EPA-W (versie 6.42) voor  je klaar.

Betrouwbaarheid van data en rekenresultaten is een van de belangrijkste pijlers van Vabi Assets Energie. Onlangs hebben we ontdekt dat een klein percentage van de voorraad mogelijk verkeerd kon worden ingevuld, wat mogelijk tot een te hogere Energie-index kon leiden.

Waar gaat het om?

In Vabi Assets Energie versie 6.40 is een wijziging geweest die het niet meer mogelijk maakt om Ventilatiesysteem D1 in combinatie met een WTW in te voeren. Deze wijziging is conform het huidige opnameprotocol. Uit recente ervaringen blijkt echter dat deze invoer het gevolg kon zijn van de conversie van het Nader Voorschrift, alleen wordt dit in deze versie niet doorgerekend met WTW.  Alhoewel dit bij een klein percentage van de voorraad gebeurt, heeft dit invloed op de huidige Energie-Index. Daarnaast kan dit, indien de data niet gecontroleerd is voor het afmelden, zorgen dat het verkeerde energielabel afgemeld wordt.

Omdat we veel belang hechten aan betrouwbare data en resultaten stellen wij hiervoor servicerelease 6.42 beschikbaar. Hierin is weer te zien of ventilatiesysteem D1 met WTW is ingevuld, en zal de ingevulde WTW ook meegerekend worden voor de Energie-Index. Let op: deze invoer is niet conform het opnameprotocol. Ventilatiesysteem D1 berekent net een andere Energie-Index (ongeveer +0.01) dan ventilatiesysteem D2. Om deze reden is het goed om te controleren of ventilatiesysteem D1 voorkomt in de voorraad.

Updaten van versie 6.40 of 6.41?

Het is niet noodzakelijk om deze update uit te voeren. De servicerelease 6.42 is alleen relevant als ventilatiesysteem D1 met WTW voorkomt in de voorraad. Hierop is eenvoudig te filteren in Vabi Assets Energie. Daarnaast is de invoer met de renovatietool voor meerdere woningen aan te passen naar ventilatiesysteem D2. Wij bieden hierbij twee opties aan onze gebruikers: data laten verbeteren of de update installeren.  Wil je weten of het voor jouw voorraad van belang is? Raadpleeg dan je EPA-adviseur.

De service release 6.41 bevat een verbetering voor de betrouwbaarheid van de kopieertool. Alleen voor corporaties die op 6.40 draaien waarvoor de kopieertool of bovenstaande wijziging relevant is, is het raadzaam om te updaten.

Ben je van plan om binnenkort te updaten naar versie 6.40?

Dan is het handig om meteen te zorgen dat geüpdatet wordt naar Vabi Assets Energie 6.42.
De nieuwe versie staat voor je klaar op onze support pagina. Vul het formulier in en je ontvangt de link in je mailbox.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de nieuwe versie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

04 januari 2021
Vabi EPA NTA 8800 software officieel beschikbaar!

Vanaf nu is Vabi EPA, de software voor het berekenen van de energieprestaties van een woning of gebouw volgens de NTA 8800 officieel beschikbaar. ...

17 december 2020
Binnenkort is Vabi EPA NTA 8800 beschikbaar

Op 4 januari 2021 is het zover. Dan wordt de nieuwe NTA 8800 versie van Vabi EPA gereleased. De ingang van de NTA 8800...

26 oktober 2020
Ontdek de nieuwe functionaliteit van UO 10.80: nieuwe opzet lijsten

Binnenkort komt er weer een nieuwe release aan voor UO. In UO 10.80 hebben we ons volledig gericht op de editable lijsten, die we...