Kom alles over de nieuwe versie van Vabi Assets Energie te weten tijdens onze webinars

energieplannen

Delft, 28 september 2017 – Met veel plezier kondigen we de nieuwe release van Vabi Assets Energie aan. In deze versie zit een gloednieuwe functionaliteit: energieplannen maken op projectniveau. Daarnaast hebben we nog vier nieuwe functionaliteiten toegevoegd en een groot aantal verbeterpunten opgepakt, waardoor het werken met Vabi Assets Energie nog prettiger wordt.

Naast energieplannen bevat deze release:

 • Data uit Vabi Assets Energie presenteren in Vabi Vastgoeddata
 • Het automatisch bijwerken van BAG-gegevens
 • Het definitief label (in PDF) via de connector naar het ERP-systeem sturen
 • EI EMG afmelden
 • Verbeteringen waardoor het werken met Vabi Assets Energie nog prettiger wordt

Assets Energie

Data uit Vabi Assets Energie presenteren in Vabi Vastgoeddata

Maak je gebruik van Vabi Vastgoeddata dan kun je eenvoudig zelf een directe koppeling leggen tussen Vabi Assets Energie en Vabi Vastgoeddata door middel van de Vabi Connector. Leg je deze connectie dan worden relevante data uit Vabi Assets Energie op woningniveau gekoppeld aan automatisch gegenereerde 3D-modellen van de gehele woningvoorraad. Wil je mee weten over Vabi Vastgoeddata? Bekijk hier de mogelijkheden.

Het automatisch bijwerken van BAG-gegevens

In deze versie van Vabi Assets Energie hebben wij een nieuwe functionaliteit toegevoegd voor het ophalen van de BAG-gegevens. Op basis van postcode, huisnummer en toevoeging worden de BAG-id’s opgehaald. Onder het kopje ‘Tools’ vind je de optie bijwerken BAG-gegevens. Hier kun je woningen selecteren waar je de BAG-id’s voor wilt bijwerken/ophalen.

Het definitief label (in PDF) via de connector naar het ERP-systeem sturen

Wanneer de EPA-adviseur het definitief label download bij RVO.nl wordt deze in Vabi Assets Energie in PDF opgeslagen in de documentbeheermap (dit gebeurt automatisch wanneer er door de betreffende EPA-adviseur op de knop definitief label wordt geklikt). Het is nu ook mogelijk om reeds opgehaalde definitieve labels met de Vabi Connector te ontsluiten naar het ERP-systeem.

EI EMG afmelden

Naast het berekenen van de EI EMG in Vabi Assets Energie is het in deze versie ook mogelijk om de EI EMG te registreren bij ep-online. Bij het afmelden worden beide Energie-Indexen geregistreerd, de normale Energie-Index ten behoeve van de woningwaardering en de Energie-Index EMG voor gebiedsmaatregelen.

Verbeteringen waardoor het werken met Vabi Assets Energie nog prettiger wordt

Naast de nieuwe functionaliteiten die wij hebben toegevoegd in Vabi Assets Energie, hebben wij ook de tijd genomen om een groot aantal verbeteringen door te voeren in de huidige functionaliteiten. De verbeterpunten zijn opgedeeld in de volgende categorieën:

 • Verbeteringen in rapportages
 • Verbeteringen bij afmelden
 • Verbeteringen in de import/export
 • Verbeteringen in het opname/mutatieformulier
 • Verbeteringen in de weergave
 • Verbeteringen in constructies en maatregelen
 • Verbeteringen in maatwerkadvies

Schrijf je in voor eén van de webinars of update training

Om je op weg te helpen met de nieuwe functionaliteiten organiseren we webinars, waarin we online uitleg geven over hoe je gemakkelijk zelf een energieplan maakt. Zo ben je binnen een uur op de hoogte van de nieuwe wijzigingen en kun je er zelf mee aan de slag.

Schrijf je hier in voor één van de webinars

De webinars van Vabi Assets Energie zijn elke week online te volgen. Schrijf je in voor één van de volgende dagen:

 

donderdag 14 december 2017, 12.00 uur – 13.00 uur

 

Heb je liever een wat uitgebreidere uitleg over Vabi Assets Energie? Schrijf je dan in voor één van de update trainingen bij ons op kantoor. Deze zijn kosteloos voor de gebruikers van Vabi Assets Energie.

Maak je gebruik van Vabi Assets Energie dan kun je de nieuwe versie downloaden via de suport pagina. Heb je vragen over Vabi Assets Energie? Neem dan contact op met onze service en support afdeling. Zij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...