Afbeelding van een gebouw waar een koellastberekening van gemaakt kan worden in Vabi Elements koellastberekening

Nieuw in Vabi Elements 3.4

Vabi presenteert: Vabi Elements 3.4

Zoals je van Vabi kunt verwachten is ook in Vabi Elements update 3.4 (juli 2018) de user experience weer verbeterd. Diverse invoerschermen ondergingen een visual design upgrade, grafieken zijn uitgebreid en het licentiesysteem is geoptimaliseerd voor gebruik op standaard computers, flexibele en virtuele werkplekken. Laat je verrassen door de waanzinnige performance verbetering bij het openen en bewerken van de geometrie van grote gebouwen.

 

In deze release staan de volgende thema’s centraal:

  • Eenvoudig rapporteren 2.0

  • Nóg dichter bij de werkelijkheid

  • Performance verbeteringen

 

Lees verder onder de afbeelding

Mijn Vabi

Tips & tricks ontvangen

Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates of regelmatig tips & trics ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meer resultaten, meer controle en meer inzicht

Er zijn meer resultaten toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de ATG-comfortklasse resultaten. Je kunt bij de ruimte-eisen aangeven op welke ATG-comfortklasse je wilt toetsen en in de uitvoertabellen worden dan alleen deze resultaten getoond. Ook controleer je de invoer eenvoudig en snel door het zelf toevoegen in de configureerbare tabellen. Enerzijds visualiseer je zo welke eigenschappen aan welke ruimten zijn gekoppeld. Anderzijds kun je overzichtelijk analyseren welke gevolgen jouw invoer heeft voor de resultaten. Het biedt je optimale controle waar de invoer- en uitvoerresultaten in één tabel zitten en je zo kunt visualiseren en exporteren.

Lees verder onder de afbeelding

Update 3.4 training

Benieuwd hoe je alle nieuwe features gebruikt bij een snellere invoer en intuïtief werken in Vabi Elements? De update training biedt je handige tips & tricks en leert je werken met de dashboards. Deelname is kosteloos voor Vabi Elements abonnees bij de Vabi Academy te Delft.

Aanmelden voor de gratis training

Nieuw: vochtterugwinning in de warmteterugwinning

Gebouwsimulatie is uitgebreid met de veelgebruikte vochtterugwinning in de warmteterugwinning techniek (WTW) en laat de impact op het energiegebruik zien. In veel gevallen is de benodigde energie voor bevochtiging aanzienlijk lager, terwijl de comforteisen wel gehaald worden. Ook de ontvochtiging in de luchtbehandeling wordt in Vabi Elements 3.4 apart van de koeling gevisualiseerd in dezelfde maandgrafiek. Dit geeft je inzicht in de benodigde energie bij de luchtbehandeling.

 

Nieuw: klimaatramen en Hollandse klimaatgevel

Wordt in jouw project klimaatramen toegepast of overwogen? Met Vabi Elements Gebouwsimulatie 3.4 simuleer je de effecten op energie en comfort. Hiervoor hoef je geen ingewikkelde glasnetwerken te maken, maar je doet dit gewoon in het constructiescherm. Kies daar voor een standaard raam of een klimaatraam. De simulatie past zich automatisch aan het gekozen glasconcept aan. Ook de Hollandse klimaatgevel kan worden berekend als je beweegbare zonwering aan de binnenzijde hebt.

 

Nieuw: (lokale) opwekkers

Er zijn nieuwe opwekkers toegevoegd in Vabi Elements EPG (voor het NEN 7120 correctieblad), zoals de biomassa-ketel. Omdat deze technieken steeds vaker toegepast worden, zijn deze nieuwe opwekkers – net zoals lokale opwekkers – ook in Vabi Elements Gebouwsimulatie beschikbaar gemaakt voor jouw simulatieberekeningen.

 

Optimalisatie: standaard ramen & zonwering

De invoer voor de standaard ramen is in Vabi Elements 3.4 snel en makkelijk. Je kiest voor de meegeleverde glastypen of vult zelf de specificaties in. Dit geldt ook voor de zonwering. In samenwerking met zonweringleveranciers zijn standaard zonweringtypen bepaald die je kunt kiezen; slecht, matig of goed. Als specificaties zijn de huidige marktwaarden toegepast op deze categorieën. Uiteraard kun je deze waarden naar eigen inzicht handmatig aanpassen.

Lees verder onder de afbeelding

Welkom bij de Vabi Academy

Maak een vliegende start

Ga direct aan de slag met behulp van de quickstart! Je ziet in een oogopslag waar je de nieuwe functionliateiten kunt vinden, hoe je ze bedient en hoe jouw werk sneller en leuker wordt.

Download de Quickstart
Vabi Elements bijeenkomst Hilversum 8 november

De Vabi Elements bijeenkomst

Ontdek Vabi Elements tijdens onze bijeenkomst. Ontdekkers en kenners gaan elk op hun eigen niveau aan de slag met Vabi Elements. Meer dan 1000 bezoekers gingen je voor en waardeerden de workshop met gemiddeld een 8,5! De compleet verzorgde middag of avond is kosteloos.

Schrijf je snel in want vol=vol