Nieuwe technieken vanaf 1 juli 2018 beter gewaardeerd in de energielabels

wetgeving

Delft, 24 mei 2018 – Met ingang van 1 juli 2018 wordt de basis voor de energieprestatie voor de bestaande bouw (woningen) en nieuwbouw (de NEN 7120) aangepast. Hiervoor wordt een zogenaamd “correctieblad” uitgebracht.  Het doel hiervan is om nieuwe technieken die inmiddels op de markt zijn gekomen, beter te waarderen in de methodiek, zonder dat hiervoor de regelgeving aangepast dient te worden. Op deze manier kunnen deze technieken al snel op de juiste manier worden gewaardeerd en hoeft hiervoor niet gewacht te worden op de nieuwe regelgeving die op 1 januari 2020 van kracht wordt (lees meer over de NTA 8800).

wetgeving

De wijzigingen betreffen:

  • De toevoeging van biomassatoestellen aan de methodiek
  • De toevoeging van een methode voor de waardering van boosterwarmtepompen (op basis van gelijkwaardigheidsverklaringen)
  • De toevoeging van een methode voor de bepaling van rendementen van Water/ Water en Bodem/ Water warmtepompen voor ruimteverwarming (op basis van gelijkwaardigheidsverklaringen).

Vabi Assets Energie, Vabi EPA-W & Vabi Elements EPG

We bouwen deze methodiek uiteraard in Vabi Assets Energie, Vabi EPA-W en Vabi Elements EPG. Vóór 1 juli 2018 zullen we dan ook een nieuwe versie uitbrengen waarin het mogelijk is om de bovengenoemde technieken in te voeren en te berekenen.

Afmelden na 1 juli 2018

Let op: Door de aanpassing van de methodiek, is het na 1 juli 2018 alleen nog mogelijk om af te melden met de nieuwste versie van Vabi Assets Energie. Zorg dus dat deze versie op 1 juli is geïnstalleerd. We raden je aan om te zorgen dat het installeren van de update bij je ICT beheerder op tijd wordt ingepland.

Meer informatie

Heb je hier vragen over of heb je hulp nodig bij het gebruik van Vabi Assets Energie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...