Nieuw in Vabi Elements 3.2

De update van Vabi Elements, versie 3.2 is vanaf 10 mei 2017 beschikbaar. Ontdek nu zelf de nieuwe importfuncties, pas zelf tabellen aan, maak razendsnel rapportages en de top tien meest gehoorde wensen in Gebouwsimulatie!

Importeer een deel van een tekening in de bestaande geometrie

Je hebt een project ingevoerd en er komt een wijziging in het gebouw. Dan hoef je vanaf nu niet meer het hele model opnieuw op te zetten. Je kan nu eenvoudig 2D CAD tekeningen naast elkaar importeren in het bestaande model. Alleen voor het nieuwe gedeelte moet je de gegevens invoeren. Dit bespaart veel tijd!

Importeer een klein deel van een tekening naast je bestaande geometrie

Ruimte in ruimte importeren

Vaak heb je ‘zwevende’ ruimten in een gebouw. Deze kan je nu eenvoudig importeren in Vabi Elements. Je hoeft niet meer apart de ruimten op te zetten in de geometrie! Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten in je 3D model.

2D CAD tekening

Zwevende ruimte in Vabi Elements

 
Snelle rapportages

Het uitdraaien van een rapport gaat sneller. Binnen enkele minuten beschik je over een helder opgemaakte MS Word rapportage. Ook de rapportage van Gebouwsimulatie is uitgebreid. Zo heb je een compleet overzicht!

Standaard tabellen in Gebouwsimulatie aanpassen

De standaard tabellen in Gebouwsimulatie zijn in deze release nog verder uitgebreid. Stel tabellen samen op verschillende niveau’s: per project, ruimte of luchtbehandeling. Of combineer deze in één tabel. Zo heb je meer inzicht in de effecten op je gebouw.

Combinatie tabel in Vabi Elements Gebouwsimulatie

Met de voorgaande versie kon je al zelf tabellen maken. Bekijk hier de tutorial.

Nieuw in Vabi Elements Gebouwsimulatie

Gebouwsimulatie versie 3.2 is verder uitgebreid om nog beter aan te sluiten op verschillende situaties:

 • Uitgebreide grafieken voor beter inzicht
  Het was al mogelijk om via de daguitvoer de temperaturen en het vermogen te tonen. Maar Gebouwsimulatie berekent nog zoveel meer! Vanaf nu kan je extra waarden – zoals CO2 concentratie of luchtvochtigheid – visualiseren in de grafieken. Zie in één oogopslag meerdere effecten in het model, dit helpt je het gebouw beter te analyseren. Ook is het mogelijk om grafieken per luchtbehandelingskast of distributienet aan te maken en onderling te vergelijken.

Grafiek Gebouwsimulatie

 • Regelstrategieën voor de nieuwste systemen
  De variabele toevoer van ventilatielucht (VAV) kun je nu ook regelen op de combinatie van temperatuur en CO2 concentratie.
  Naast de regeling van de inblaastemperatuur op buitenlucht, kan er nu ook worden geregeld op de retourlucht. Dit sluit goed aan bij veel toegepaste systemen in de utiliteitsbouw.
 • Sneller en nauwkeuriger vloerverwarming simuleren
  Simuleer je een gebouw met vloerverwarming en zit er een overstek in de ruimten, dan stopte de berekening. Dit is in Vabi Elements opgelost, waardoor zonder aanpassingen direct kunt rekenen. Een slimme aanpassing die helpt om sneller en nauwkeurig het gebouw te simuleren.