Release van het Gebouwprestatieplatform

Het Gebouwprestatieplatform –
“realiseren en verantwoorden van optimale gebouwprestaties”

Delft, 7 maart 2016 – Vabi Elements 3.0, het Gebouwprestatieplatform is beschikbaar. Geen revolutionair nieuw platform, maar een mooie innovatie van Vabi Elements. Integraliteit, meer doen met hetzelfde model en communiceren met de eindklant staat centraal in de nieuwe versie. Vabi Elements Gebouwsimulatie klanten profiteren van een gratis upgrade naar de Gebouwprestatie suite, inclusief gebruik van de uitbreidingsmodule Energie & kosten, BIM Connect en de nieuwe Bouwbesluitmodules Galm en Ventilatie.

Lees hier alles over Vabi Elements 3.0, het Gebouwprestatieplatform
 

Release Event van het Gebouwprestatieplatform een groot succes

Op donderdag 18 februari jl. vond het Release Event van het Gebouwprestatieplatform plaats. Met meer dan 200 bezoekers was er ongekend veel belangstelling.  Bekijk hier de foto impressie van de dag

BIM is slechts een middel, gebouwprestaties zijn het einddoel
Ons Gebouwprestatieplatform is ontwikkeld als instrument om goed in te kunnen spelen op toenemende eisen in private kwaliteitsborging (BREEAM / Frisse Scholen), DBFMO en prestatiecontracten. Uw eindklant vraagt resultaatverantwoordelijkheid en transparantie. BIM is hierin slechts een middel, gebouwprestaties zijn het einddoel.” Een scherpe stelling van de nieuwe algemeen directeur Gerard Bergers, die het publiek met zijn marktgerichte onderbouwing aan zijn kant kreeg.

De manier van communiceren waarop uw eindklant heeft gewacht
Vincent Keppel en Paul Beindorff presenteerde een aantal krachtige innovaties tijdens de plenaire opening van het event.

Het Performance dashboard is de manier van communiceren waarop de eindklant heeft gewacht. Dat blijkt overduidelijk uit de pilots in Nederland en Engeland”, Vincent Keppel (accountmanager).

Resultaten uit de verschillende Vabi Elements modules hebben invloed op elkaar en vormen samen een integrale score op kritische prestatie indicatoren als duurzaamheid, financiën en productiviteit. Hiermee wordt sub optimalisatie voorkomen en krijgt u betere gebouwprestaties voor uw klant”, Paul Beindorff (productmanager) 

performancedashboard

Belangrijkste conclusie van deze dag is: niet alleen de eindklant heeft hierop gewacht, maar ook de bezoekers. Niet voor niets waardeerde zij de inhoudelijke presentaties met een gemiddeld cijfer 8.

 

Maar er is meer…samen ontwikkelen
Maar er is meer mogelijk… zouden ze bij Tell Sell zeggen” een quote uit een van de presentaties die uitermate toepasselijk is op de feedback die wij ontvingen. “Wat een goed begin, maar wij denken graag mee over mogelijke uitbreidingen en aanvullingen.” Dit was precies het doel van het release event. Bezoekers hebben gezien wat er nu al kan met het Gebouwprestatieplatform en er ontstaat dialoog over het optimaliseren van gebouwprestaties over de gehele levenscyclus.

Aan het einde van de dag, exclusief voor bezoekers, liet CTO Maarten Hoenen de Vabi Building Cloud zien, een revolutionaire oplossing die Vabi samen met diverse marktpartijen uit de complete vastgoed branche ontwikkelt en op korte termijn zal lanceren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Vabi Elements 3.0, het Gebouwprestatieplatform? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen

16 november 2023
Vabi komt met de module Daglichtfactor

Met de nieuwe normen NEN-EN 17037 en NPR 4057 die de berekening volgens NEN 2057 vervangen, wordt het gebruik van hoogwaardige software cruciaal voor...

25 juli 2023
Vabi Elements bijeenkomst: 25 september in Zaltbommel

De ISSO warmteverlies publicatie 51 is in juni 2023 vernieuwd. Ben jij al op de hoogte van wat er gewijzigd is? Wim Plokker zal...

20 april 2023
Elements Release 3.9: vereenvoudigde invoer

Vanuit de gebruikers kregen we regelmatig als feedback dat het invoeren van bijvoorbeeld luchthoeveelheden omslachtig was. Vandaar dat een van de grootste onderwerpen van...