Ontdek hoe EPA-U 3.51 jou kan helpen

epa-u_bibliotheken 2018

Delft, 15 maart 2018 – Vabi EPA-U 3.51 is nu beschikbaar. In de update zijn verschillende verbeteringen toegepast, zoals het aanpassen van de EIA-factor conform de belastingregeling 2018. Daarnaast zijn ook de energiestaffels in de bibliotheken bijgewerkt:

  • Afmelden met beveiligde https-verbinding
  • Energie Investeringsaftrek (EIA) factor 54,5%
  • Bibliotheken conform belastingregeling 2018

Afmelden met beveiligde https-verbinding

Medio januari 2018 heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een update uitgevoerd van EP-online. Waardoor het alleen nog mogelijk is om af te melden met een beveiligde https-verbinding. In de nieuwe versie van EPA-U wordt er standaard gebruik gemaakt van de beveiligde https-verbinding. Je hoeft nu dus niet meer zelf aan te vinken dat je in een beveiligde omgeving wilt afmelden.

EIA factor van 55% naar 54,5%

Door te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie kun je fiscaal voordeel behalen. Fiscale aftrek krijg je voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren. Je kunt in 2018 54,5% van de investeringskosten, waarvoor je een EIA-verklaring hebt ontvangen, aftrekken van de fiscale winst. In 2017 was dit 55%. In de nieuwe versie van EPA-U is dit conform de huidige belastingregeling aangepast, zodat er met de meest recente cijfers gerekend kan worden.

Deze waarde kunt in je EPA-U terugvinden onder Tools – Standaard waarden.

Energie investeringsaftrek

Lees meer over de Energie-investeringsaftrek >

Bibliotheken conform belastingregeling 2018

De bibliotheek energiestaffels (maatwerkadvies) zijn in de nieuwe versie aangepast conform de belastingregeling 2018. Daarnaast zijn de klimaatfiles ook geactualiseerd. De nieuwe bibliotheek inclusief de energiestaffels en de meest recente klimaatfile worden automatisch mee geïnstalleerd bij het updaten van EPA-U.

Wil je bij het updaten je eigen bibliotheek behouden? Je kunt ook de energiestaffels apart inlezen. Je kunt er dan voor kiezen om niet alleen de energiebelasting (EB) mee te nemen, maar ook de opslag duurzame energie (ODE). Op het klantportaal kun je de bibliotheek downloaden.

epa-u_bibliotheken 2018

Lees in de Online Help (F1) hoe je bibliotheken kunt importeren.

De online help >

 

Gerelateerde artikelen

23 november 2023
Sturen op CO₂ met Vabi

Als markt ontwikkelen we de laatste jaren ontzettend hard op gebied van duurzaamheid. De discussie wordt gedurende jaren gevoerd over wat duurzaamheid nou eigenlijk...

26 oktober 2023
Maak handig gebruik van het kostenkentallen platform Digipesis

De prijzen van verduurzaming kunnen soms hoog oplopen. Gelukkig kan er op termijn ook veel geld bespaard worden met de verduurzamingsmaatregelen. Door te vergelijken...

24 oktober 2023
Hoe geef je het totaalverbruik van een heel jaar op in een maatwerkadvies?

In Vabi EPA Maatwerkadvies is het sinds versie 10.0 mogelijk om het totaalverbruik van een heel jaar op te geven. Dit kan gebruikt worden...