Milieuprestatieberekening met Vabi Elements

Delft 9 oktober 2017 – Bij een omgevingsvergunning voor een gebouw is het reeds verplicht een milieuprestatieberekening (MPG) te berekenen. Ook bij een BREEAM worden maximaal 8 punten toegekend voor de credit MAT-1 middels deze berekening. Nieuw in 2018 is de noodzaak van een milieuprestatieberekening door de minimale eisen vanuit het Bouwbesluit waaraan het gebouwontwerp moet voldoen.

Met een milieuprestatieberekening worden de schaduwkosten voor het milieu bepaald van de gebruikte bouwmaterialen. Vabi Elements bepaald snel en foutloos de invoerparameters die nodig zijn. Neem deze invoer over in de DGBC materialentool en je maakt gratis de benodigde milieuprestatieberekening!

 

Ontdek nu de 3 stappen voor een gratis milieuprestatieberekening

 

1. Exporteer het bouwdelen scherm naar Excel

Vabi Elements werkt op basis van een intelligent 3D model. Hieruit wordt automatisch een lijst gegenereerd met alle getekende bouwdelen inclusief oppervlakten. De constructie diktes zijn hier nog niet afgetrokken, de vlakken sluiten op elkaar aan. In de meeste gevallen (vloeren/gevels) zijn dit dus precies de maten die jij nodig hebt!

In de andere gevallen kan eventueel een correctie toegevoegd worden bij stap 2. Zie onze online help voor de maatvoering van de geometrie.

Sorteer de tabel op ‘Constructie’ en druk op ‘Tabel opslaan’ om de lijst te exporteren naar Excel.

 

Bekijk hier de 3 stappen