Nieuwe versie Vabi Assets Energie en EPA-W beschikbaar

Delft, 18 juli 2018 – Sinds deze maand is de nieuwe versies van Vabi Assets Energie en EPA-W (6.30) beschikbaar. Deze nieuwe versie volgt de methodiekwijziging van het Nader Voorschrijft, die op 16 juli jl. is ingegaan. Daarnaast bevat deze versie de nieuwe afmelder die sinds 16 juli nodig is om af te melden bij RVO.nl. Vanaf 16 juli kun je alleen nog maar afmelden met versies 6.30 of hoger.

Nieuwe technieken beter gewaardeerd

De methodiek van het Nader Voorschrift wijzigt vanaf 16 juli 2018. De wijzigingen betreffen:

  • De toevoeging van biomassatoestellen aan de methodiek
  • De toevoeging van een methode voor de waardering van boosterwarmtepompen (op basis van gelijkwaardigheidsverklaringen)
  • De toevoeging van een methode voor de bepaling van rendementen van Water/ Water en Bodem/ Water warmtepompen voor ruimteverwarming (op basis van gelijkwaardigheidsverklaringen).

Het doel hiervan is om nieuwe technieken die inmiddels op de markt zijn gekomen, beter te waarderen in de methodiek, zonder dat hiervoor de regelgeving aangepast dient te worden. Op deze manier kunnen deze technieken al snel op de juiste manier worden gewaardeerd en hoeft hiervoor niet gewacht te worden op de nieuwe regelgeving die op 1 januari 2020 van kracht wordt.

Heb je de nieuwe versie nog niet geïnstalleerd?

Je kunt, als de nieuwe versie nog niet geïnstalleerd is, wel gebruik maken van eerdere versies van Vabi Assets Energie. Het afmelden van de woningen zal dan wel uitgesteld moeten worden, omdat je sinds 16 juli alleen nog met de nieuwste versie (6.30) kunt afmelden. De opnames kunnen gewoon ingevoerd worden in de huidige versie. Zodra versie 6.30 is geïnstalleerd kunnen de woningen afgemeld worden.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de nieuwe versie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...