Nieuwe versie Vabi Assets Energie en EPA-W beschikbaar

Delft, 18 juli 2018 – Sinds deze maand is de nieuwe versies van Vabi Assets Energie en EPA-W (6.30) beschikbaar. Deze nieuwe versie volgt de methodiekwijziging van het Nader Voorschrijft, die op 16 juli jl. is ingegaan. Daarnaast bevat deze versie de nieuwe afmelder die sinds 16 juli nodig is om af te melden bij RVO.nl. Vanaf 16 juli kun je alleen nog maar afmelden met versies 6.30 of hoger.

Nieuwe technieken beter gewaardeerd

De methodiek van het Nader Voorschrift wijzigt vanaf 16 juli 2018. De wijzigingen betreffen:

  • De toevoeging van biomassatoestellen aan de methodiek
  • De toevoeging van een methode voor de waardering van boosterwarmtepompen (op basis van gelijkwaardigheidsverklaringen)
  • De toevoeging van een methode voor de bepaling van rendementen van Water/ Water en Bodem/ Water warmtepompen voor ruimteverwarming (op basis van gelijkwaardigheidsverklaringen).

Het doel hiervan is om nieuwe technieken die inmiddels op de markt zijn gekomen, beter te waarderen in de methodiek, zonder dat hiervoor de regelgeving aangepast dient te worden. Op deze manier kunnen deze technieken al snel op de juiste manier worden gewaardeerd en hoeft hiervoor niet gewacht te worden op de nieuwe regelgeving die op 1 januari 2020 van kracht wordt.

Heb je de nieuwe versie nog niet geïnstalleerd?

Je kunt, als de nieuwe versie nog niet geïnstalleerd is, wel gebruik maken van eerdere versies van Vabi Assets Energie. Het afmelden van de woningen zal dan wel uitgesteld moeten worden, omdat je sinds 16 juli alleen nog met de nieuwste versie (6.30) kunt afmelden. De opnames kunnen gewoon ingevoerd worden in de huidige versie. Zodra versie 6.30 is geïnstalleerd kunnen de woningen afgemeld worden.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de nieuwe versie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

01 augustus 2022
Eerste versie software maatwerkadvies in september

Momenteel wordt er hard gewerkt vanuit de overheid, onder vlag van ISSO en RVO, aan de diverse aspecten van een volledig maatwerk advies. Vanuit...

15 juli 2022
Sneakpreview 9.1: Representatieve woningen registreren

Als er veel woningen zijn die op elkaar lijken, is het mogelijk om deze – onder voorwaarden – als representatief te beschouwen. Dit heeft...

14 juli 2022
Wijzigingen in de norm en het opnameprotocol

Na een lange periode waarin je met de bèta versie kon wennen aan de nieuwe norm, is deze per 1 juni dan ook echt...