Voorkom overbodige investeringen bij energetische projecten

Delft, 30 april 2018 – Waarschijnlijk heb je de nieuwe functionaliteit Energieplannen in Vabi Assets Energie wel eens gebruikt. Zo niet, kijk er eens naar. Het is een handig hulpmiddel om projecten door te rekenen op energetische verbeteringen. Ook handig als je bezig bent met de Aedes routekaart en CO2-neutraliteit. Het valt je dan vast op dat bij sommige maatregelen de hoeveelheden en kosten op 0 blijven staan. Dus 0 m2 en €0,-. Dat is goed mogelijk. De software maakt namelijk gebruik van een beslisdiagram om te kijken of maatregelen wel kunnen worden toegepast in de woning die je hebt geselecteerd en houdt dus automatisch rekening met de bouwkundige- en installatietechnische staat.

Zo kan het zijn dat de maatregel die je hebt geselecteerd niet kan worden toegepast omdat de huidige staat van de woning dat niet toelaat. Een andere reden kan zijn dat de maatregel in het verleden al is toegepast en het dus geen zin heeft om deze maatregel nogmaals toe te passen. Hiermee voorkom je dus onnodige investeringen of verrassingen tijdens de uitvoer van het project.

Let er ook op dat je de prijzenbibliotheek goed hebt bijgewerkt. Hoe je dat doet zie je in de tutorial van de prijzenbibliotheek.

Tutorial beslisdiagram Energieplannen

Wil je weten welke keuze de software op de achtergrond maakt? Bekijk dan onderstaande tutorial. Hierin zie je aan de hand van een voorbeeld waar je het beslisdiagram kunt vinden en naar welke waarden de software kijkt.

Meer tutorials

De tutorials van Vabi Assets Energie geven je in een paar minuten tijd een goed inzicht in het gebruik van een functionaliteit. Handig om zelf te oefenen en het maximale uit Vabi Assets Energie te halen. Bekijk de andere instructievideo’s op onze tutorialpagina.

Wil je ook aan de slag met energieplannen of heb je nog vragen over Vabi Assets Energie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...