3 Tutorials voor meer inzicht in WWS punten

Delft, 29 juni 2017 – Ieder jaar worden per 1 juli de maximale huurprijsgrenzen aangepast. Een mooi moment om te kijken hoe je ervoor staat met betrekking tot de WWS punten van de voorraad. De nieuwe WWS puntentabel staat voor je klaar op onze website. Hiermee worden de maximale huurprijsgrenzen automatisch aangepast in Vabi Assets Energie. In onderstaande tutorial zie je hoe je de puntentabel downloadt en gemakkelijk zelf in Vabi Assets Energie zet.

 

 

WWS punten importeren

Heb je een directe koppeling tussen Vabi Assets Energie en het primair systeem, dan worden de WWS punten per woning automatisch doorgezet. Heb je geen directe koppeling, dan kun je de WWS punten van de woning zelf importeren. Daarvoor gebruik je de CSV-importfunctie. De punten voor onderdeel 1, 2, 3, 5, 6, 7 en 8 kun je importeren. De punten voor onderdeel 4 worden berekend door Vabi Assets Energie op basis van de Energie-Index. De punten voor onderdeel 9 hangen af van de WOZ-waarde van de woning. Importeer de WOZ-waarde voor de volledigheid dus ook mee. In de tutorial hieronder kun je zien hoe je dat doet.

Inzicht in WWS punten

Heb je de nieuwe WWS puntentabel geïnstalleerd en de WWS punten bij de woningen geïmporteerd, dan kun je aan de slag met het maken van analyses op de WWS punten en maximale huur. Je kunt eenvoudig zelf vergelijkingen maken, bijvoorbeeld:

  • De huidige huurprijs ten opzichte van de maximale huur volgens het nieuwe WWS. Je krijgt hierbij direct te zien waar de huidige huurprijs hoger of lager ligt dan de maximale huur volgens het WWS en waar je eventueel huren kunt verhogen of zou moeten verlagen.
  • De huidige huurprijs ten opzichte van het streefpercentage. Hiermee maak je snel een analyse of de woningen nog binnen de streefpercentages vallen.
  • De huidige huurprijs ten opzichte van de maximale huurprijs op basis van de Energie-Index. Met deze vergelijking heb je in één overzicht bij alle woningen het huurverschil staan op basis van de Energie-Indexklasse. Je kunt dan beoordelen of het gunstig is om woningen opnieuw af te melden.

In de tutorial hieronder kun je zien hoe je deze vergelijkingen maakt.

Meer informatie

In de Vabi Academy vind je nog veel meer tutorials om het gebruik van Vabi Assets energie te vergemakkelijken. Heb je nog vragen hebben over het gebruik van Vabi Assets Energie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...