Nieuw in Vabi Elements 3.6

Vabi presenteert: Vabi Elements 3.6

De nieuwste versie van Vabi Elements is beschikbaar. De Word-rapportage van Warmteverlies is geheel vernieuwd. Met de nieuwe rapportage kun je zelf kiezen welke hoofdstukken in jouw rapportage komen en kun je de volgorde aanpassen. Er is nu een export die het mogelijk maakt de geometrie vanuit Vabi Elements in de nieuwe Vabi EPA te importeren. Daarnaast hebben we het mogelijk gemaakt om de TOjuli te berekenen met Vabi Elements Gebouwsimulatie.

Bekijk op deze pagina wat er nog allemaal nieuw is.

Release notes
Lees de release notes met alle ontwikkelingen van Vabi Elements 3.6.

Bekijk de release notes

Vernieuwde Warmteverlies Word rapportage

De Word-rapportage van Warmteverlies is geheel vernieuwd. Met de nieuwe rapportage kun je zelf kiezen welke hoofdstukken in jouw rapportage komen en kun je de volgorde aanpassen. Maak ook een keuze welke ruimten en zones je in het rapport wilt terugzien.

De aanpassingen op een rijtje:

 • Hoofdstukken aan en uit zetten;
 • Kies de volgorde van de hoofdstukken;
 • Kies welke ruimten je wilt zien in de rapportage;
 • Plattegronden worden nu automatisch toegevoegd aan de rapportage;
 • Alle afbeeldingen die bij projectgegevens worden toegevoegd, komen in de Word-rapportage;
 • Verbeterde export naar Word inclusief koppen.

Lees alles over de vernieuwde Word-rapportage in Warmteverlies.

Ga naar de online help

Export Geometrie naar EPA NTA 8800

Er is nu een export die het mogelijk maakt de geometrie vanuit Vabi Elements in de nieuwe Vabi EPA te importeren. Dit scheelt veel tijd en overbodig overtikwerk. In het filmpje hieronder laten we je zien hoe makkelijk het is om een 3D Vabi Elements model in Vabi EPA te importeren.

Wat wordt er geëxporteerd:

 • Oppervlakten van bouwdelen inclusief deelvlakken;
 • De naam van het bouwdeel;
 • In Elements kun je een EPG project indelen in zones. Deze indeling wordt ook gebruikt om in EPA het object in rekenzones op te delen;
 • Constructies worden aangemaakt in de constructiebibliotheek van EPA en worden toegewezen aan de juiste constructies in de Geometrie;
 • Voor glas wordt de U kozijn, U glas en Psi glas geëxporteerd;
 • Voor overige constructies wordt de Rc-waarde geëxporteerd;
 • Bouwdelen die grenzen aan een ander gebouw of aan een identiek gebouw worden niet meegenomen in de export omdat die geen onderdeel zijn van de thermische schil.

 

Lees alles over de geometrie export naar Vabi EPA NTA 8800.

Ga naar de online help

Rekenen volgens TO juli

Met de invoering van de NTA8800 gaan de eisen voor nieuwbouw wijzigen. Hierbij is een nieuwe eis gekomen die oververhitting moet tegengaan, de TO juli. Wanneer je met de NTA8800 methodiek deze eis niet haalt, mag je met Gebouwsimulatie aantonen dat je voldoet aan een GTO van 450 uur of minder.
Om de berekening van TO juli goed te kunnen uitvoeren in Gebouwsimulatie zijn een aantal aanpassingen gedaan, waarmee de randvoorwaarden voor TO juli automatisch kunnen worden gezet.

Je kunt zelf aangeven of je een gebouwsimulatieberekening volgens TO juli wilt doen. Wanneer je deze aan vinkt zullen er op de achtergrond een aantal dingen anders worden berekend dan een gewone Gebouwsimulatieberekening.

Wij hebben ervoor gezorgd dat er een aantal waarden en berekeningen zijn vastgezet, zodat je deze niet zelf hoeft in te voeren, maar je dient als gebruiker ook zelf nog een aantal eigenschappen specifiek invoeren.

Lees alles over de TOjuli in Vabi Elements.

Ga naar de online help

Maak jij al gebruik van de Vabi Support?

Op de support website van Vabi kun je 24 uur per dag terecht voor alle informatie over Vabi Elements. Je kunt hier de releasenotes, handleiding, nieuwe versies, tutorials, downloads, FAQ’s en meer bekijken. Alle informatie die je nodig hebt kun je snel en overzichtelijk terugvinden.

Bekijk de Vabi Support

Update training Elements 3.6
De update training laat zien hoe je de nieuwe features in Vabi Elements kan gebruiken.

Aanmelden voor de gratis training