Afbeelding van een gebouw waar een koellastberekening van gemaakt kan worden in Vabi Elements koellastberekening

Nieuw in Vabi Elements 3.5

Vabi presenteert: Vabi Elements 3.5

De nieuwste versie van Vabi Elements is beschikbaar. Het is vanaf nu mogelijk om sjablonen mee te kopiëren. Daarnaast is er een wijziging van de ISSO-publicatie 51 Warmteverliesberekening voor woningen en woongebouwen doorgevoerd, is de geometrie performance verbeterd en nog meer. Bekijk op deze pagina wat er nog allemaal nieuw is.

Bekijk het release filmpje hieronder om te zien hoe de nieuwe functionaliteiten werken.

Update training Elements 3.5
Benieuwd hoe je alle nieuwe features gebruikt bij een snellere invoer en intuïtief werken in Vabi Elements? De update training biedt je handige tips & tricks en leert je werken met de dashboards.

Aanmelden voor de gratis training

Wijzigingen ISSO 51

In de ISSO-publicatie 51 is een wijziging gedaan en deze is ook direct in Vabi Elements doorgevoerd. Voorheen waren de waarden voor de keerzijde temperatuur ander gebouw voor eengezinswoningen 10 °C en voor woongebouwen 15 °C. Nu is de temperatuur afhankelijk van de mate van isolatie van het aangrenzende gebouw. Deze wijziging betreft alleen de publicatie uit 2017.

Bij bijvoorbeeld een Rc-waarde hoger dan 7.5m².K/W zal de temperatuur van het aangrenzende pand 19°C worden bij twee of meer aangrenzende panden. Bekijk ISSO publicatie 51 H4.5 om de rest van deze waarden in te zien. De onderstaande tabel geeft de Rc-waarden en bijbehorende temperaturen weer.

Ontdek de nieuwe features in de Quickstart
Je ziet in een oogopslag waar je de nieuwe functionliateiten kunt vinden, hoe je ze bedient en hoe jouw werk sneller en leuker wordt.

Download de Quickstart

Release notes
Ontdek alle nieuwe ontwikkelingen van Vabi Elements 3.5 in de release notes.

Bekijk de release notes