Nieuw in Vabi Elements

Vanaf nu is Vabi Elements 3.11 beschikbaar

In deze nieuwste versie kan je rekenen met faseovergangsmateriaal (phase change material of PCM) in Vabi Elements Gebouwsimulatie. Verder is het mogelijk om een ATG correctie op te geven, en is de geometrie grondig aangepakt.

Bekijk op deze pagina wat er allemaal nieuw is.

Download de software

Vabi Elements versie 3.11.1 nu ook beschikbaar. Hierin bevindt zich een bugfix m.b.t. ventilatie overstromen. Open het 3.10 backup Elements bestand om zonder problemen verder te kunnen werken.

Update webinar ATG correctie en PCM in Vabi Elements
Op 18 juni geven we een webinar over de ATG correctie en PCM in Vabi Elements.

Schrijf je hier in

PCM in Vabi Elements

Phase changing materials (PCM) zijn nu beschikbaar in Vabi Elements Gebouwsimulatie.

Om aan de toenemende populariteit te voldoen van PCM zijn wij druk bezig geweest om dit te implementeren in de Gebouwsimulatie van Vabi Elements.

Om een PCM laag aan te maken binnen Vabi Elements ga je naar het materialen tabblad onder de hulpmiddelen. Hier kan je kiezen voor Invoer > Phase-change material (PCM), waarna je een type PCM kiest. Hierna voeg je de PCM laag toe aan een van je constructies waarna je het project door kan rekenen.

PCM 2

PCM

Energielabel registratie vervangen

Release notes
Lees de release notes met alle ontwikkelingen van Vabi Elements 3.11

Bekijk de release notes

Regelen op ATG

Om de flexibiliteit van Vabi Elements te vergroten is het nu mogelijk om een correctie op te geven bij het regelen op ATG.

Het nauwkeurig instellen van de ATG-lijn en een standaard nachtverlaging van 4 °C zorgt ervoor dat je niet kunt spelen met setpoints om het geïnstalleerde vermogen te verlagen (zowel overdag als ’s nachts). Ook kun je geen prioriteit in de regeling aanbrengen om bijvoorbeeld de vloerverwarming zoveel mogelijk of juist zo weinig mogelijk te laten werken.

Om dit toch mogelijk te maken, hebben we de optie toegevoegd om aan te geven hoeveel het setpoint van de ATG-lijn mag afwijken voor zowel koeling/verwarming als nachtverlaging/verhoging. Een positieve waarde betekent altijd dat het setpoint waarop wordt geregeld hoger is (zowel voor verwarming, koeling als voor dag en nacht).

Lees hier het volledige artikel.

Regelen op ATG

Bekijk de quickstart

Ga direct aan de slag met behulp van de quickstart! Je ziet in één oogopslag waar je de nieuwe functionaliteiten kunt vinden, hoe je ze bedient en hoe jouw werk sneller en leuker wordt.

Download de quickstart

Maak jij al gebruik van de Vabi Support?

Op de support website van Vabi kun je 24 uur per dag terecht voor alle informatie over Vabi Elements. Je kunt hier de releasenotes, handleiding, nieuwe versies, tutorials, downloads, FAQ’s en meer bekijken. Alle informatie die je nodig hebt kun je snel en overzichtelijk terugvinden.

Bekijk de Vabi Support