Vabi UO trainingen

Nieuw in Vabi UO stroming 10.91

Introductie

In versie 10.91 zijn een aantal nieuwe items toegevoegd aan het programma. Zo is het nu mogelijk om bij alle programma’s een DXF in een bestaand project in te lezen. Wanneer een stelsel is doorgerekend kun je een of meerdere diameters vastzetten en is er een extra controle ingevoerd voor diameter in subtakken. Hieronder lees je meer over de verbeteringen.

Download de licentie

Download het licentiebestand van ons klantportaal. Deze heb je nodig om de software te activeren.

Download de software

De nieuwste software kun je vinden op de support pagina van Uniforme omgeving. Je kunt deze ook nog downloaden van het klantportaal.

Inventariseren van vastgoeddata

Releasenotes

Bekijk alle aanpassingen van de update 10.91 in de releasenotes.

Bekijk de releasenotes

DXF inlezen in project waarmee je bezig bent

Voor alle programma’s is nu een mogelijkheid ingebouwd om een DXF in een bestaand project in te lezen. De normale manier voor het inlezen blijft bestaan.
Het programma maakt een nieuw stelsel aan en zet hier de gegevens van de DXF in. Dit geeft dus ook de mogelijkheid om een DXF opnieuw in te lezen wanneer een deel van het project per ongeluk is gewist. Dat deel kan dan opnieuw worden gekopieerd vanuit het nieuwe stelsel.

Bij het begin van het inlezen komt nu het volgende scherm:

Webinar: update training Vabi UO

Op 27 oktober a.s. organiseren wij een Webinar waar we je de nieuwste functionaliteiten van Vabi UO versie 10.91 en handige tips en tricks laten zien.
Wanneer: 27 oktober 2021
Tijd: 09.30 uur - 10.30 uur
Waar: Online

Schrijf je hier in

Vastzetten berekende diameters

Wanneer een stelsel is doorgerekend kun je een of meerdere diameters vastzetten. Hiervoor moet je in het invoer scherm op niveau Afmetingen (diameters) staan.

Gebruik nu de toets <alt>D. Vanaf de actieve leiding worden alle achterliggende leidingen geaccentueerd. Met de keuze <ja> kun je deze diameters dan vastzetten. Met de keuze <nee> kun je alleen van de actieve leiding de diameter vastzetten. Met <annuleren> stop je de bewerking. De vastgezette diameters kleuren nu groen i.p.v. blauw. Met de toets combinatie <alt>F kan deze bewerking weer ongedaan worden gemaakt. Dit kan ook voor een enkele leiding of voor een deel van een stelsel.

Bekijk hier alle sneltoetsen van Vabi UO.

Training met Vabi UO stroming

Aan de hand van oefeningen, methodiek uitleg en praktijkvoorbeelden ontdek je alle mogelijkheden van Vabi UO.

Ontdek de training

Extra controle diameter in subtakken

Wanneer een subtak meerdere keren in een stelsel wordt geplaatst kan het zijn dat de diameters in de verschillende takken verschillen. Deze diameters worden in de uitvoer in het rood weergegeven.

Afbeelding ter decoratie - over vabi vastgoeddata

Heb je nog vragen?

Mail gerust naar uo@vabi.nl of bel ons op 015 - 21 33 501

Doe-het-zelf-training

Snel aan de slag met UO? Start met een van de twee doe-het-zelf trainingen.

Bekijk de doe-het-zelf-training