Vabi UO trainingen

Nieuw in Vabi UO stroming 10.70

Introductie

Er staat een nieuwe update voor je klaar! Voor deze update hebben we de klantwensen centraal gezet. Voor de module VA109 tapwater houdt dit in dat het vanaf nu mogelijk is om voor warmtapwater de wachttijden te laten bepalen. Ook hebben we een invoerveld gemaakt voor de aansluitmaat, deze is van groot belang bij bijvoorbeeld de brandslanghaspels. Zo wordt voorkomen dat in de berekening de aansluitmaat van de brandslanghaspels te klein wordt aangenomen, wat tot een grote benodigde opvoerhoogte kan leiden. In de module VA100 leidingnet is toegevoegd dat nu ook de temperatuurverliezen in het leidingnet kunnen worden berekend. Lees hieronder meer over de diverse verbeteringen.

Download de licentie

Download het licentiebestand van ons klantportaal. Deze heb je nodig om de software te activeren.

Download de software

De nieuwste software kun je vinden op de support pagina van Uniforme omgeving. Je kunt deze ook nog downloaden van het klantportaal.

Inventariseren van vastgoeddata

Releasenotes

Bekijk alle aanpassingen van de update 10.70 in de releasenotes.

Bekijk de releasenotes

Berekenen wachttijden

In de komende versie is het uitrekenen van de wachttijden ingebouwd. In Isso 55 staat in specificatie blad II.4-3 [Maximale lengte uittapleiding] formules gegeven voor de berekening van de wachttijd bij tappunten. Dit kan per tappunt verschillen. Voor b.v. een douche mengkraan zou dit 30 sec kunnen zijn, voor een keukenmengkraan anders, bij een bad maakt het niet veel uit wat de wachttijd is, tenzij deze weer ook als douche gebruikt kan worden. Deze methode is in het programma ingebouwd. Lees hier het uitgebreide artikel over berekenen wachttijden.

Doe het zelf training

Snel aan de slag met UO? Start met een van de twee doe-het-zelf trainingen.

Bekijk de doe-het-zelf-training

Vastzetten diameters

Wanneer je een tappunt inleest, b.v. een brandslanghaspel, staat in de databank nu ook de diameter waarop dit tappunt moet worden aangesloten. Je kunt deze daarna wel nog zelf aanpassen. Dit gebeurt niet alleen bij brandslanghaspels maar bij elk tappunt waar een aansluitdiameter is opgegeven. Deze maat is meestal iets kleiner, tijdens de berekening zal het programma de dichtstbijzijnde grotere maat (afhankelijk van de begrenzing) gebruiken voor de berekening. Voor brandslanghaspels betekent dit dat dit ook de minimale maat is voor alle voorgaande leidingen.

Training met Vabi UO stroming

Aan de hand van oefeningen, methodiek uitleg en praktijkvoorbeelden ontdek je alle mogelijkheden van Vabi UO.

Ontdek de training
Afbeelding ter decoratie - over vabi vastgoeddata

Heb je nog vragen?

Mail gerust naar uo@vabi.nl of bel ons op 015 - 21 33 501