nieuwe versie NTA 8800 gaat vanaf juni in

nieuwe versie van de NTA 8800

Op 1 januari jl. is een nieuwe versie  van de NTA 8800 gepubliceerd door NEN, samen met de wijzigingsdocumenten bij de protocollen, gepubliceerd door ISSO. Het gaat om een beperkt aantal wijzigingen in de rekenmethodiek, voornamelijk verfijningen en toevoegingen. Deze wijzigingen worden per 1 juni opgenomen  in het bouwbesluit. Vanaf dan moet je verplicht registreren volgens de nieuwe NTA 8800.

Ben je bezig met projecten waarvan de omgevingsvergunning na 1 juni 2022 wordt ingediend, dan kun je deze doorrekenen met Vabi EPA versie 0.9 en zorgen dat de projecten aan de BENG-eisen voldoen als je ze gaat registreren volgens de gewijzigde NTA 8800.

Vanaf 1 juni registreren met versie 9.0

In versie 9.0, die we eind mei releasen, kun je registreren volgens de gewijzigde NTA 8800 methodiek.

Om alvast te rekenen met de gewijzigde NTA 8800, kun je Bètaversie 0.9 en versie 8.11 naast elkaar installeren. Wij hebben ervoor gezorgd dat dat automatisch het geval is. Zo kun je woningen registreren met de officiële versie en alvast projecten doorrekenen met de Bètaversie.

Opfriscursussen

Heb je voor 31 december 2021 je vakbekwaamheid behaald? Dan dien je voor 1 oktober 2022 een opfriscursus te volgen om je vakbekwaamheid te behouden. In deze opfriscursus wordt je op de hoogte gebracht van de wijzigingen en worden veelgemaakte fouten doorgenomen.

Op onze website vind je een overzicht van de aanbieders van de opfriscursussen.

Bekijk de aanbieders

Release planning

Om de maand brengen we een nieuwe release uit van Vabi EPA. Wil je weten wat onze prioritering van ontwikkelen is? Bekijk dan hier onze Roadmap.

Gerelateerde artikelen

23 februari 2022
5 Tips om eenvoudig te voldoen aan de BENG-eisen

Tip 1: Zorg voor de juiste certificering en opleiding Het staat iedereen vrij om aan de slag te gaan met de software voor bijvoorbeeld...

18 november 2021
Dit is de releaseplanning van Vabi EPA

In november hebben we de laatste maandelijkse versie van Vabi EPA gereleased.  In december brengen we geen nieuwe versie uit. In de eerste werkweek...

17 november 2021
Appartementencomplex invullen van nieuwbouwvergunning tot oplevering

Met de invoering van de NTA 8800 is er nogal wat veranderd voor de aanvraag van een omgevingsvergunning van een appartementencomplex. Nieuwe eisen, nieuwe...