Laat je energie-adviseur de waarde van je energiedata verhogen

Je kent Vabi Assets Energie als de applicatie voor het monitoren, beheren en verbeteren van de energieprestatie van je woningen. In de meeste gevallen zal jouw energie-adviseur de energielabels opnemen en beheren. Dit doen ze vaak door het opnemen van de energielabels in Vabi EPA en deze aan te leveren aan de woningcorporatie. Maar wist je dat dit makkelijker en efficiënter kan? Je kunt namelijk jouw energie-adviseur direct toegang geven tot Vabi Assets Energie. Hierdoor helpt de adviseur met het verbeteren van de data. Bovendien verloopt het proces hiermee sneller en efficiënter.

Goede datakwaliteit voor analyses

Het up-to-date houden van de gegevens in Vabi Assets Energie kan veel voordelen hebben. Zo helpen actuele gegevens je in het maken van de juiste beleidsbeslissingen. Ook krijg je hiermee een goed inzicht in (toekomstige) WWS-punten. De energie-adviseur kan je helpen met het up-to-date houden van de gegevens. Energie-adviseurs zijn gecertificeerd om de data te beheren en aan te passen. Het is dus een goed idee om het beheer van (een deel van) de voorraad bij de energie-adviseur neer te leggen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om per adviseur een aparte deelvoorraad aan te maken, waar alleen zij in kunnen werken.

Daarnaast kun je de energie-adviseur direct laten werken in Vabi Assets Energie. De gegevens en energielabels komen dan op de juiste plek en zijn direct in te zien en te gebruiken. Dit versnelt het proces. Zo hoeven er geen .EPA bestanden te worden geïmporteerd, labels worden opgevraagd bij EP-online, labels worden hernoemd en handmatig worden geplaatst in de documentbeheermap. Extra handig zijn de multi-mutatietools in Vabi Assets Energie, zoals de kopieertool en de renovatietool, waardoor de adviseur zo wel honderden woningen binnen één complex met een enkele handeling kan muteren.

Hoe geef je de energie-adviseur toegang tot Vabi Assets Energie?

Je kunt de toegang tot Vabi Assets Energie eenvoudig instellen via de rollen en rechten. Dat is handig, want de rechten zorgen ervoor dat de adviseur alleen toegang heeft tot de desbetreffende data en alleen voor hem of haar bestemde handelingen mag uitvoeren. Hierdoor kan een adviseur zijn eigen deelvoorraad krijgen zodat hij overzichtelijk en procesmatig kan werken. Ook kunnen de adviseursgegevens worden ingevuld in Vabi Assets Energie, zodat deze maar éénmalig ingevuld hoeven te worden en daarna voor álleen de desbetreffende energie-adviseur toegankelijk zijn. Het borgen van datakwaliteit en veiligheid is hiermee voor jou én de adviseur geborgen.

Jouw ICT-medewerker of systeembeheerder kun je vragen om toegang te verlenen aan de energie-adviseur tot de eigen omgeving. De omgeving kan via verschillende routes worden benaderd, bijvoorbeeld via VSI of remote desktop. De energie-adviseur krijgt een eigen Microsoft gebruikersnaam, hiermee kan hij inloggen in de omgeving. Binnen Vabi Assets Energie kan je de energie-adviseur koppelen aan de juiste rechtenprofielen en kunnen de adviseursgegevens worden gekoppeld.

Bekijk hier hoe je de gebruikers en rechten kunt instellen in Vabi Assets Energie.

Heb je vragen over het toegang geven van de energie-adviseur tot Vabi Assets Energie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...