Energieplannen beschikbaar in Vabi Assets Energie

Energieplannen beschikbaar

Vanaf nu kun je weer energieplannen maken met Vabi Assets Energie! In versie 8.10 is een eerste bètaversie van maatregelen en energieplannen beschikbaar, zodat je een idee krijgt hoe energieplannen werken in de NTA 8800 versie van Vabi Assets Energie.

Met Vabi Energieplannen selecteer je eenvoudig maatregelen en bekijk je het effect daarvan op een woning (of meerdere woningen). Je krijgt meteen inzicht in de nieuwe EP, de investering en bijvoorbeeld de Standaard.

Opbouw energieplannen

Was je al eerder bezig met het maken van energieplannen? Dan kun je nu naadloos verder in de NTA 8800 versie. De opbouw en workflow van de module is namelijk nagenoeg hetzelfde.

Maatregelen

De eerste maatregelen waarmee je kunt spelen in energieplannen zijn isolatiemaatregelen en infiltratie. Dit is bewust gekozen: dit zijn namelijk maatregelen die te maken hebben met de Standaard, één van de afspraken die gemaakt zijn in het Klimaatakkoord.

Energieplannen

De maatregelen kun je op een woning, complex of deelvoorraad plakken. Zo krijg je inzichtelijk wat de impact is van een maatregel of set van maatregelen op deze objecten en of je daarmee straks voldoet aan de Standaard.

Investering

Met de module energieplannen kun je de kosten van de geplande maatregelen in kaart brengen. De module berekent namelijk op basis van het aantal vierkante meters hoe vaak de maatregel wordt toegepast en wat de bijbehorende kosten zijn. Zo krijg je een goede analyse van de kosten versus de opbrengsten.

Rapportage

Heb je een energieplan gemaakt, dan kun je de details eenvoudig exporteren naar Excel om te gebruiken voor vervolgtrajecten.

Verdere ontwikkelingen

Vanaf nu bouwen we de functionaliteit stuk voor stuk verder uit, net zoals we dat eerder met bijvoorbeeld de renovatietool en de kopieertool deden, In de volgende versie (8.11) kun je waarschijnlijk al een stuk meer maatregelen invoeren.

Data op orde

Wil je energieplannen maken in de NTA 8800 versie, maar heb je de onderliggende data nog niet op aangepast aan de NTA 8800? Dan is nu de tijd om dat te doen! Je wilt natuurlijk dat de energieplannen worden gebaseerd op betrouwbare gegevens. Wij hebben hiervoor een best practice gemaakt waarin we stap voor stap uitleggen welke datavelden de meeste impact hebben op de EP2 en hoe je deze het makkelijkst op orde brengt.

Download de best practice

Online demo

Wil je zien hoe de module energieplannen werkt? Wij hebben dit tijdens onze laatste updatetraining uitgebreid laten zien. Hier kun je het gedeelte over energieplannen op je gemak terugkijken.

 

Heb je vragen over Vabi Assets Energie of over de module energieplannen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

25 maart 2021
Aan de slag met de Aedes Routekaart 2.0

OP 13 april lanceerde Aedes de nieuwe Routekaart om de doelen van het Klimaatakkoord te vertalen naar beleid voor verduurzaming richting 2050. Hiermee kun...

02 augustus 2021
Standaard en streefwaarden en het energielabel

Sinds 1 augustus staat op alle nieuwe energielabels vermeld of de isolatie van de woning voldoet aan de Standaard voor isolatie. Hiermee kan een...

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...