Samenwerking Spacewell en Vabi, wat betekent dit voor jou als gebruiker?

Spacewell en Vabi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel hiervan is een gezamenlijke oplossing op het gebied van energieprestatiesoftware voor gebouwen te leveren. Beide partijen leveren nu nog elk een eigen oplossing voor het opstellen, beheren en in beleid toepassen van energetische gegevens (EPAview van Spacewell en Vabi Assets Energie van Vabi).

Waarom deze stap?

Op 1 januari 2021 gaat de nieuwe methodiek voor het bepalen van de energieprestaties van gebouwen in, de NTA 8800. De implementatie van deze methodiek is zeer complex. Vabi en Spacewell zullen hun krachten en expertise bundelen om de beste oplossing op dit gebied te kunnen bieden. Vabi Assets Energie wordt hierbij de software voor de toekomst, de NTA 8800 zal niet meer in EPAview worden ingebouwd.

Wat betekent dit voor de klanten van Vabi Assets Energie?

Voor de huidige gebruikers van Vabi Assets Energie zal er niets wijzigen. Vanaf 1 januari 2021, de ingangsdatum van de NTA 8800, kun je gebruik maken van een nieuwe versie van Vabi Assets Energie. Hierin hebben we goed naar de wensen van onze huidige, en die van toekomstige gebruikers geluisterd; zo bouwen we een dashboard in de software, geven we de software een verfrissende look and feel en maken we een aantal functionaliteiten een stuk gebruiksvriendelijker.

We blijven luisteren naar onze gebruikers, nu en in de toekomst. Het kan dus zijn dat éėn of meer veelgebruikte functionaliteiten uit EPAview worden overgenomen in Vabi Assets Energie. Dit bekijken we in het komende jaar.

Andere samenwerkingskansen

Niet alleen op het gebied van energieprestaties zijn we als bedrijven complementair. Ook op het gebied van vastgoeddigitalisering zien we veel toegevoegde waarde in een samenwerking. De komende tijd zullen we de kansen die we hierin zien gezamenlijk verder uitwerken.

Heb je vragen over de samenwerking, of wil je meer weten over Vabi Assets Energie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

21 januari 2020
Spacewell en Vabi gaan intensief samenwerken

Delft, 21 januari 2020 – Spacewell en Vabi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel hiervan is een gezamenlijke oplossing op het gebied van energieprestatiesoftware...

10 januari 2020
Invoering NTA 8800 uitgesteld naar 1 januari 2021

De invoering van de nieuwe methodiek voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800, is met een half jaar uitgesteld. Dat...

10 juli 2020
Wat is het effect van de nieuwe labelklassen op jouw voorraad?

Onlangs zijn de nieuwe labelklassen die bij de NTA 8800 horen voor internetconsultatie gepubliceerd. Er is gekozen voor een variant waarbij zo min mogelijk...