Spacewell en Vabi gaan intensief samenwerken

Delft, 21 januari 2020 – Spacewell en Vabi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel hiervan is een gezamenlijke oplossing op het gebied van energieprestatiesoftware voor gebouwen te leveren. Beide partijen leveren nu nog elk een eigen oplossing voor het opstellen, beheren en in beleid toepassen van energetische gegevens (EPAVIEW van Spacewell en Vabi Assets Energie van Vabi).

Introductie NTA 8800-norm voor bepalen energieprestaties

Op 1 januari 2021 gaat de nieuwe methodiek voor het bepalen van de energieprestaties van gebouwen, de NTA 8800, in. De implementatie van deze methodiek is zeer complex. Om kwalitatief goede software hiervoor te leveren is samenwerking bij de ontwikkeling hiervan  de meest logische stap.

Gezamenlijke softwareoplossing

Spacewell en Vabi gaan samen één product leveren en zullen de huidige klanten elk vanuit hun eigen organisatie blijven ondersteunen.  Door de samenwerking kunnen de klanten erop vertrouwen dat hun investeringen in het energiebeleid ook in de toekomst gewaarborgd blijven en dat de transitie naar de nieuwe methodiek goed wordt ondersteund.

Samenwerken op het gebied van de NTA 8800 is noodzakelijk gebleken om voor de Nederlandse markt een uniforme, alomvattende oplossing te ontwikkelen”, zegt Eric van Bael, CEO van Spacewell.

“Met deze samenwerking vergroten we de slagkracht om de complexe NTA 8800 materie eenvoudig toepasbaar te maken, zowel voor de verplichte energielabeling als in de planvorming voor de energietransitie”, aldus Bart Jalink, Commercieel directeur bij Vabi.

Vastgoeddigitalisering

Daarnaast zien beide bedrijven kansen op het gebied van vastgoeddigitalisering. De oplossingen van Spacewell en Vabi sluiten goed bij elkaar aan. Door ook hier de samenwerking te zoeken verwachten ze nieuwe toepassingen te leveren waar zowel bestaande als nieuwe klanten veel profijt van hebben. In Nederland, maar ook internationaal.

Over Spacewell

Spacewell, onderdeel van de beursgenoteerde Nemetschek Group, is een technologie- en softwarebedrijf dat zijn klanten helpt om de prestaties van faciliteiten en processen te verbeteren. Ons belangrijkste doel is om gebouwen harder te laten werken voor hun gebruikers door het verzamelen en verwerken van gebouwgegevens.

O-Prognose als professionele softwareoplossing voor het integraal en duurzaam beheer en onderhoud van vastgoed, technische installaties en infrastructuur maakt hier – samen met EPAview en SafetyRegister – deel van uit. O-Prognose helpt gebruikers om inspecties en planningen van onderhoud inzichtelijk, eenvoudig en kostenefficiënt te houden en het dagelijks onderhoud zo effectief mogelijk te organiseren. Ruim 3.000 gebruikers en 1000 organisaties werken inmiddels met O-Prognose software.

Over Vabi

Vabi is opgericht in 1972 door een collectief van installatie- en bouwbedrijven en technische universiteiten voor het maken van betrouwbare rekensoftware op het gebied van duurzaamheid en comfort. Anno 2020 is Vabi een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 2000 unieke klanten in de vastgoedsector. Door slim rekenen te combineren met het efficiënt verzamelen en beschikbaar stellen van gebouwinformatie helpen wij de vastgoedsector om gebouwen leefbaar, comfortabel, veilig productief, duurzaam en energiezuinig, en daarmee beter verhuurbaar en waardevast te maken.

Gerelateerde artikelen

10 januari 2020
Invoering NTA 8800 uitgesteld naar 1 januari 2021

De invoering van de nieuwe methodiek voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800, is met een half jaar uitgesteld. Dat...

25 november 2019
Vabi intensiveert samenwerking met BuildingLabel

Delft, 28 november 2019 – Vabi en Buildinglabel hebben hun samenwerking geïntensiveerd. Hiermee is Buildinglabel officieel partner van Vabi voor het gebruik van en...

10 juli 2020
Wat is het effect van de nieuwe labelklassen op jouw voorraad?

Onlangs zijn de nieuwe labelklassen die bij de NTA 8800 horen voor internetconsultatie gepubliceerd. Er is gekozen voor een variant waarbij zo min mogelijk...