Nieuwe releases Vabi Assets Energie en EPA-W beschikbaar

Delft, 19 februari 2019 – Goed nieuws! Vabi Assets Energie en EPA-W (versie 6.40) zijn officieel beschikbaar.

In deze versie hebben we een aantal wijzigingen aangebracht, waardoor het gebruik van de software een stuk verbetert en aangenamer wordt. We zetten de grootste wijzigingen op een rij.

Kopieertool

Een veel gebruikte tool binnen Vabi Assets Energie is de kopieertool. Hiermee kopieer je makkelijk specifieke woninggegevens van de ene woning naar de andere. In deze versie hebben we, in overleg met een groot aantal gebruikers, een aantal verbeteringen doorgevoerd die het gebruiksgemak verhogen.

Huidige Energie-index

Met de invoer van het Nader Voorschrift waren er een groot aantal woningen waarbij aanvullende gegevens ontbraken. Op de achtergrond maakte Vabi gebruik van default waardes om hier toch een huidige Energie-index te kunnen berekenen. Zo weet je als gebruiker waar je ongeveer staat met het bezit. Inmiddels zijn voor een groot aantal woningen de gegevens aangevuld. Vanaf versie 6.40 kleurt de Energie-Index, waar deze nog wordt bepaald op basis van default waardes, rood. Zo weet je meteen waar aanvullende gegevens nodig zijn.

Registreren merk en type

Steeds meer klanten willen in Vabi Assets Energie het merk en type van installaties registreren. Vaak werden hiervoor de vrije velden gebruikt. In de nieuwe versie van Vabi Assets Energie is het mogelijk om per installatie type de merknaam en de typenaam op te geven.

Bekijk wat er is gewijzigd:

 

Heb je de nieuwe versie nog niet geïnstalleerd?

De nieuwe versie staat voor je klaar op onze support pagina. Vul het formulier in en je ontvangt de link in je mailbox.

Volg een update training!

Wil je bijgepraat worden over de laatste functionaliteten in de software? Kom dan naar één van onze gratis update trainingen. In de update training laten we je de nieuwste mogelijkheden zien en krijg je tips en tricks over het gebruik van de software. Ook is het een ideale manier om ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere corporaties. Er is genoeg ruimte om je vragen over de software te stellen.

Schrijf je in

Meer informatie

Heb je nog vragen over de nieuwe versie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

01 mei 2024
WWS punten importeren

De module “Energie & WWS” is een aanvulling op het programma Vabi “Beheer & Analyse” en “Energie & CO2 beleid”. Met deze module is...

29 april 2024
EPA-export vanuit Vabi Elements

De EPA-export vanuit Vabi Elements staat op het punt om een welverdiende uitbreiding te ontvangen. Momenteel is het mogelijk om een 3D getekende geometrie...

29 april 2024
Nieuwe EPV-regeling in Vabi Assets Energie

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...