Energielabelletter met terugwerkende kracht gekoppeld aan energie-Index

Delft, 28 mei 2019 – Sinds vorig jaar is de energielabelletter gekoppeld aan de Energie-Index. Voor woningen met een Energie-Index afgemeld tussen 1 januari 2015 tot 29 maart 2018 was dat nog niet het geval. Vanaf nu kun je ook bij woningen die zijn afgemeld tussen 1 januari 2015 en 29 maart 2018 met terugwerkende kracht een energielabelletter laten koppelen aan de Energie-Index.  Voordeel hiervan is dat dit verwarring wegneemt over hoe de energielabelletter tot stand komt. Voor de gehele periode van het Nader Voorschrift wordt het energielabel nu op een eenduidige manier bepaald.

Werkwijze  

De automatische koppeling kan worden aangevraagd bij RVO. Dit kan naar het e-mailadres  klantcontact@rvo.nl onder vermelding van “Energielabelletter koppelen aan EI”. Hier kun je vinden welke gegevens je moet aanleveren. 

Het definitieve label in de documentbeheermap in Vabi Assets Energie

Wij adviseren om eerst met je energie-adviseur te overleggen voordat je de energielabels bij RVO gaat aanvragen. Ons advies is om de door RVO nieuw aangemaakte energielabels op de juiste plaats in de documentbeheermap van Vabi Assets Energie te plaatsen. De energie-adviseur kan dit voor je doen. Als de lijst opgestuurd wordt naar fbni@rvo.nl zullen alle aangepaste energielabels teruggestuurd worden.  Zo hou je de gegevens op beide plaatsen gelijk. Houd er daarbij rekening mee dat je de oude definitieve energielabels die je wilt vervangen op een andere plek bewaart (bijvoorbeeld in de historie map).

Hulp nodig?

Wij hebben een stappenplan opgesteld voor het versturen van de aanvraag en het correct plaatsen van de aangepaste labels in de documentbeheermap.

Bekijk het stappenplan

Wil je ondersteuning bij het uitvoeren van deze stappen of het hernoemen van de definitieve labels? Neem dan contact op met onze servicedesk. Wij helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

23 november 2023
Sturen op CO₂ met Vabi

Als markt ontwikkelen we de laatste jaren ontzettend hard op gebied van duurzaamheid. De discussie wordt gedurende jaren gevoerd over wat duurzaamheid nou eigenlijk...

26 oktober 2023
Maak handig gebruik van het kostenkentallen platform Digipesis

De prijzen van verduurzaming kunnen soms hoog oplopen. Gelukkig kan er op termijn ook veel geld bespaard worden met de verduurzamingsmaatregelen. Door te vergelijken...

24 oktober 2023
Hoe geef je het totaalverbruik van een heel jaar op in een maatwerkadvies?

In Vabi EPA Maatwerkadvies is het sinds versie 10.0 mogelijk om het totaalverbruik van een heel jaar op te geven. Dit kan gebruikt worden...