Energielabelletter met terugwerkende kracht gekoppeld aan energie-Index

Delft, 28 mei 2019 – Sinds vorig jaar is de energielabelletter gekoppeld aan de Energie-Index. Voor woningen met een Energie-Index afgemeld tussen 1 januari 2015 tot 29 maart 2018 was dat nog niet het geval. Vanaf nu kun je ook bij woningen die zijn afgemeld tussen 1 januari 2015 en 29 maart 2018 met terugwerkende kracht een energielabelletter laten koppelen aan de Energie-Index.  Voordeel hiervan is dat dit verwarring wegneemt over hoe de energielabelletter tot stand komt. Voor de gehele periode van het Nader Voorschrift wordt het energielabel nu op een eenduidige manier bepaald.

Werkwijze  

De automatische koppeling kan worden aangevraagd bij RVO. Dit kan naar het e-mailadres  klantcontact@rvo.nl onder vermelding van “Energielabelletter koppelen aan EI”. Hier kun je vinden welke gegevens je moet aanleveren. 

Het definitieve label in de documentbeheermap in Vabi Assets Energie

Wij adviseren om eerst met je energie-adviseur te overleggen voordat je de energielabels bij RVO gaat aanvragen. Ons advies is om de door RVO nieuw aangemaakte energielabels op de juiste plaats in de documentbeheermap van Vabi Assets Energie te plaatsen. De energie-adviseur kan dit voor je doen. Als de lijst opgestuurd wordt naar fbni@rvo.nl zullen alle aangepaste energielabels teruggestuurd worden.  Zo hou je de gegevens op beide plaatsen gelijk. Houd er daarbij rekening mee dat je de oude definitieve energielabels die je wilt vervangen op een andere plek bewaart (bijvoorbeeld in de historie map).

Hulp nodig?

Wij hebben een stappenplan opgesteld voor het versturen van de aanvraag en het correct plaatsen van de aangepaste labels in de documentbeheermap.

Bekijk het stappenplan

Wil je ondersteuning bij het uitvoeren van deze stappen of het hernoemen van de definitieve labels? Neem dan contact op met onze servicedesk. Wij helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

30 januari 2020
De eerste versie van EPA NTA 8800 staat klaar!

Hij is er! Vanaf nu kun je de eerste versie van de EPA NTA 8800 software downloaden. In deze eerste versie van de NTA...

30 januari 2020
Samenwerking Spacewell en Vabi, wat betekent dit voor jou als gebruiker?

Spacewell en Vabi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel hiervan is een gezamenlijke oplossing op het gebied van energieprestatiesoftware voor gebouwen te leveren. Beide...

21 januari 2020
Vabi aanwezig op VSK, bekijk als eerste de NTA 8800 software

Delft, 21 januari 2020 – Van 4 tot en met 7 februari 2020 vindt de VSK, het evenement voor de installatiebranche, weer plaats in...