Energielabelletter met terugwerkende kracht gekoppeld aan energie-Index

Delft, 28 mei 2019 – Sinds vorig jaar is de energielabelletter gekoppeld aan de Energie-Index. Voor woningen met een Energie-Index afgemeld tussen 1 januari 2015 tot 29 maart 2018 was dat nog niet het geval. Vanaf nu kun je ook bij woningen die zijn afgemeld tussen 1 januari 2015 en 29 maart 2018 met terugwerkende kracht een energielabelletter laten koppelen aan de Energie-Index.  Voordeel hiervan is dat dit verwarring wegneemt over hoe de energielabelletter tot stand komt. Voor de gehele periode van het Nader Voorschrift wordt het energielabel nu op een eenduidige manier bepaald.

Werkwijze  

De automatische koppeling kan worden aangevraagd bij RVO. Dit kan naar het e-mailadres  klantcontact@rvo.nl onder vermelding van “Energielabelletter koppelen aan EI”. Hier kun je vinden welke gegevens je moet aanleveren. 

Het definitieve label in de documentbeheermap in Vabi Assets Energie

Wij adviseren om eerst met je energie-adviseur te overleggen voordat je de energielabels bij RVO gaat aanvragen. Ons advies is om de door RVO nieuw aangemaakte energielabels op de juiste plaats in de documentbeheermap van Vabi Assets Energie te plaatsen. De energie-adviseur kan dit voor je doen. Als de lijst opgestuurd wordt naar fbni@rvo.nl zullen alle aangepaste energielabels teruggestuurd worden.  Zo hou je de gegevens op beide plaatsen gelijk. Houd er daarbij rekening mee dat je de oude definitieve energielabels die je wilt vervangen op een andere plek bewaart (bijvoorbeeld in de historie map).

Hulp nodig?

Wij hebben een stappenplan opgesteld voor het versturen van de aanvraag en het correct plaatsen van de aangepaste labels in de documentbeheermap.

Bekijk het stappenplan

Wil je ondersteuning bij het uitvoeren van deze stappen of het hernoemen van de definitieve labels? Neem dan contact op met onze servicedesk. Wij helpen je graag verder.

 

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...