De geattesteerde software voor de NTA 8800 is beschikbaar

De officieel geattesteerde standalone software voor de NTA 8800 kun je downloaden! Vanaf  nu kun je software officieel gebruiken om berekeningen volgens de NTA 8800 uit te voeren. Je kunt zo wennen aan de nieuwe methodiek, die op 1 januari 2021 ingaat.

Met deze geattesteerde versie kun je:

  • Toetsen of een nieuwbouwproject voldoet aan de BENG eisen (de BENG eisen worden automatisch berekend).
  • Spelen met maatregelen om aan de eisen te voldoen.
  • Het NTA 8800 label voor een woning of gebouw automatisch laten berekenen.
  •  Oefenen voor het examen. Deze versie voldoet aan de eisen van het examen en zal hiervoor gebruikt worden.

Licentie

Ook als woningcorporatie kun je nu al gebruik maken van EPA NTA8800. Deze wordt moet apart van Vabi Assets Energie geïnstalleerd worden.

De software is vanaf nu kosteloos en vrijblijvend hier te downloaden op onze website. Deze versie kan vrijblijvend gebruikt worden tot en met 31 oktober 2020.

Gegarandeerd voldoen aan de BENG eisen

EPA NTA 8800 is gecertificeerde software. Daarom kun je met zekerheid bepalen met welke uitgangspunten je kunt voldoen aan de nieuwbouw BENG eisen die vanaf 1 januari gelden voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Daarnaast kun je snel kijken of jouw nieuwbouwproject voldoet aan de eisen en spelen met maatregelen. Vraag dus aan je opdrachtgever om de opdrachten alvast door te rekenen in EPA NTA 8800. Je kunt ze dan straks eenvoudig in Vabi Assets Energie opnemen.

Een NTA label voor een woning of gebouw berekenen

Wil je weten of bestaande woningen of gebouwen met de NTA 8800 een ander label krijgen? Vanaf nu kun je kijken welke woningen of gebouwen beter of slechter worden. Bekijk hier de concept energielabels voor woningen. De software berekent automatisch het label.

Projectconversies worden vanaf nu ondersteund (tenzij er nog grote wijzigingen in het opnameprotocol komen). Zo kunnen opnames alvast ingevoerd worden in deze versie waarbij de opgeslagen bestanden later in nieuwe versies en Vabi Assets Energie geïmporteerd kunnen worden. Vanaf 1 januari kunnen hiermee registraties (afmeldingen) gedaan worden.

Bekijk wat er nieuw is

Roadmap

Vanaf oktober verwachten wij de NTA versie van Vabi Assets Energie uit te brengen. Dan verwachten we ook de automatische conversietool gereed te hebben. Weten hoe je je kunt voorbereiden op de NTA 8800? Bekijk ons stappenplan!

Geattesteerde software voor de NTA 8800

Download de Software

Heb je nog vragen over EPA NTA8800 neem dan contact op met onze service & supportafdeling.
We zijn bereikbaar op 015 – 2133 174 of mail naar nta8800@vabi.nl.

Gerelateerde artikelen

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...

29 april 2021
Snel je NTA 8800 labels digitaal opnemen met Movin U

Wil jij je NTA 8800 labels digitaal opnemen? Met de oplossing van onze partner Movin’U Neem je alle benodigde gegevens met een handige app digitaal op locatie...

20 april 2021
Circulatieleiding tekenen: verder uitgelegd

In het nieuwsartikel ‘Waar kan ik op letten bij het tekenen van een circulatieleiding?’ werd in het kort uitgelegd hoe circulatie van tapwater aangesloten...