3 Tips voor het zelf maken van tabellen

Delft, 30 oktober 2019 – Vabi Elements laat standaard de rekenresultaten in vooringestelde tabellen zien. Je kunt echter ook je eigen tabellen samenstellen, waarbij je verschillende in- en uitvoervelden kunt weergeven en bijvoorbeeld in één tabel de onder- en/of overschrijvingsuren van de door jou gekozen ATG-klasse laten zien.

Bekijk de video om te zien hoe je zelf tabellen configureert en lees onze tips bij het gebruik van tabellen!

Tip 1: Maak overzichtelijke tabellen met zelfgekozen kolommen
Zet je gewenste gegevens in één overzicht. Open een tabel door op het (+)- teken te klikken. Vervolgens pas je deze naar eigen wens aan door kolommen toe te voegen of verwijderen.

Tip 2: Pas een filter toe
Soms heb je een lange lijst met waarden. Dan kan het handig zijn om kolommen te filteren of sorteren op specifieke waarden. Klik op de trechter om een filter te kiezen.

Tip 3: Maak een 3D-weergave van een uitvoerkolom
Een 3D weergave geeft in één oogopslag inzicht in de prestaties van het gebouw. Om de 3D-weergave te activeren, klik je op de kubus in de menubalk en vervolgens op een kolom titel. De kleurenschaal pas je aan door er op te klikken.

Heb je nog vragen over Vabi Elements? Of wil je meer weten over tabellen maken in Elements? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

24 januari 2020
Thermisch comfort eisen in Vabi Elements

Thermisch comfort wordt steeds belangrijker bij de verduurzaming van de gebouwvoorraad. Aan het Nul Op De Meter keurmerk zijn nu eisen voor het thermisch...

24 januari 2020
Wil je snel de berekende resultaten weergeven van een knooppunt?

Sinds de nieuwe Vabi Uniforme Omgeving release 10.50 hoef je niet elke keer de rapportage te openen om dit op te zoeken. Nadat je...

24 januari 2020
Wat is het effect van de functie ‘Resultaten in project opslaan’

Is je project te groot om door te sturen naar je collega? Dit kan te maken hebben met de functie ‘resultaten in project opslaan’....