3 Tips voor het zelf maken van tabellen

Delft, 30 oktober 2019 – Vabi Elements laat standaard de rekenresultaten in vooringestelde tabellen zien. Je kunt echter ook je eigen tabellen samenstellen, waarbij je verschillende in- en uitvoervelden kunt weergeven en bijvoorbeeld in één tabel de onder- en/of overschrijvingsuren van de door jou gekozen ATG-klasse laten zien.

Bekijk de video om te zien hoe je zelf tabellen configureert en lees onze tips bij het gebruik van tabellen!

Tip 1: Maak overzichtelijke tabellen met zelfgekozen kolommen
Zet je gewenste gegevens in één overzicht. Open een tabel door op het (+)- teken te klikken. Vervolgens pas je deze naar eigen wens aan door kolommen toe te voegen of verwijderen.

Tip 2: Pas een filter toe
Soms heb je een lange lijst met waarden. Dan kan het handig zijn om kolommen te filteren of sorteren op specifieke waarden. Klik op de trechter om een filter te kiezen.

Tip 3: Maak een 3D-weergave van een uitvoerkolom
Een 3D weergave geeft in één oogopslag inzicht in de prestaties van het gebouw. Om de 3D-weergave te activeren, klik je op de kubus in de menubalk en vervolgens op een kolom titel. De kleurenschaal pas je aan door er op te klikken.

Heb je nog vragen over Vabi Elements? Of wil je meer weten over tabellen maken in Elements? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

16 november 2023
Vabi komt met de module Daglichtfactor

Met de nieuwe normen NEN-EN 17037 en NPR 4057 die de berekening volgens NEN 2057 vervangen, wordt het gebruik van hoogwaardige software cruciaal voor...

25 juli 2023
Vabi Elements bijeenkomst: 25 september in Zaltbommel

De ISSO warmteverlies publicatie 51 is in juni 2023 vernieuwd. Ben jij al op de hoogte van wat er gewijzigd is? Wim Plokker zal...

20 april 2023
Elements Release 3.9: vereenvoudigde invoer

Vanuit de gebruikers kregen we regelmatig als feedback dat het invoeren van bijvoorbeeld luchthoeveelheden omslachtig was. Vandaar dat een van de grootste onderwerpen van...