Vabi UO trainingen

Nieuw in Vabi UO stroming 11.50

Introductie

In versie 11.50 zijn een aantal nieuwe items toegevoegd. Zo is het nu mogelijk in Tapwater (VA109) om pompen en ventielen in te voeren. In deze versie is het ook mogelijk om ventielen te plaatsen in ringleidingen. In de vorige versie werd de inregeldruk weergegeven per deelring. Door hier een inregelventiel te plaatsen krijg je nu in de drukresultaten van de ringleidingen ook de inregelstanden te zien. Hieronder lees je meer over de verbeteringen.

Download de licentie

Download het licentiebestand van ons klantportaal. Deze heb je nodig om de software te activeren.

Download de software

De nieuwste software kun je vinden op de support pagina van Uniforme omgeving. Je kunt deze ook nog downloaden van het klantportaal.

Inventariseren van vastgoeddata

Releasenotes

Bekijk alle aanpassingen van de update 11.50 in de releasenotes.

Bekijk de releasenotes

Pompen in tapwater

Tapwater (VA109) heeft nu ook de mogelijkheid om pompen en ventielen in te voeren. Deze pompen kunnen dus als hydrofoor dienen maar ook als brandpomp. Bij een brandpomp wordt de druk alleen meegenomen bij de berekening voor noodvoorzieningen. Ook kun je pompen plaatsen in een ringleiding.

Voor de komende versies wordt een databank opgebouwd voor pompen zodat automatisch de pomp diagram gevolgd kan worden.

Training met Vabi UO stroming

Aan de hand van oefeningen, methodiek uitleg en praktijkvoorbeelden ontdek je alle mogelijkheden van Vabi UO.

Ontdek de training

Ventielen in tapwater

In versie 11.50 is het nu mogelijk om ventielen te plaatsen in ringleidingen. In de vorige versie werd de inregeldruk weergegeven per deelring. Door hier nu een inregelventiel te plaatsen krijg je in de drukresultaten van de ringleidingen ook de inregelstanden te zien. Dit betekent wel dat de zwaarste deelring ook een extra druk krijgt waardoor de pompdruk weer iets hoger wordt. De opzet van de ventielen en ook de databanken zijn overgenomen uit het leidingnet programma VA100.

 

Doe-het-zelf-training

Snel aan de slag met UO? Start met een van de twee doe-het-zelf trainingen.

Bekijk de doe-het-zelf-training