Zo lever je je gegevens aan voor de Aedes benchmark Duurzaamheid en Technische Woningkwaliteit (SHAERE)

Sinds 1 juni kun je de gegevens voor de Aedes Benchmark Duurzaamheid en Technische Woningkwaliteit weer aanleveren. Dit kan nog tot 31 juli a.s.

De Aedes Benchmark

De Aedes-benchmark maakt op hoofdlijnen de voornaamste prestaties van corporaties inzichtelijk en onderling vergelijkbaar. Met het speciale dashboard in het Aedes-benchmarkcentrum kun je de resultaten van je corporatie bekijken en analyseren.

Het prestatieveld Duurzaamheid bestaat sinds dit jaar uit drie deelscores: De isolatieprestatie, de energetische prestatie en de CO2-uitstoot van gasverbranding. Om deze deelscores te berekenen maakt Aedes gebruik van gegevens van corporaties. Voor de deelscore Technische woningkwaliteit van het prestatieveld Onderhoud & verbetering wordt gebruikgemaakt van dezelfde gegevens.

Aedes koppelt de Shaere-gegevens bij het CBS aan de werkelijke verbruiken per adres. Dit werkelijk verbruik gebruikt Aedes om de CO2-uitstoot te berekenen.

Aanleveren Shaere-export

De benodigde gegevens voor de Aedes Benchmark Duurzaamheid en Technische woningkwaliteit kun je heel eenvoudig uit Vabi Assets Energie halen. De Shaere export is beschikbaar vanaf versie 8.2.  In versie 8.4, die deze maand is gereleased, zijn een aantal extra verklarende variabelen gevuld die in versie 8.2 nog leeg waren. Hierdoor kan Aedes de resultaten beter duiden. De Shaere rapportage kun je vinden onder rapportages.

Stappenplan

Op onze service en support website lees je hoe je de gegevens vanuit Vabi Assets Energie exporteert en aanlevert aan Aedes.

Bekijk het stappenplan

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op, of bekijk onze support pagina.

Gerelateerde artikelen

30 april 2021
Standaardwaarden voor woningisolatie: het nieuwe sturingsmiddel

Op 18 maart jl. heeft Demissionair Minister Ollongren een nieuw sturingsmiddel voor verduurzaming van woningen geïntroduceerd: de Standaardwaarden. Dit is één van de afspraken...

25 maart 2021
Aan de slag met de Aedes Routekaart 2.0

OP 13 april lanceerde Aedes de nieuwe Routekaart om de doelen van het Klimaatakkoord te vertalen naar beleid voor verduurzaming richting 2050. Hiermee kun...

02 maart 2021
5 overwegingen om de conversie naar de NTA 8800 uit te voeren (of nog even te wachten)

Sinds 1 januari is de nieuwe rekenmethodiek voor het berekenen van een energielabel, de NTA 8800, van kracht. Hierbij is er veel veranderd. Van...