Vanaf nu kun je rekenen met de NTA 8800

De eerste versie van de rekensoftware voor de NTA 8800 van Vabi kun je vanaf nu downloaden! Met deze bètaversie kun je de energieprestatie-indicatoren volgens de NTA 8800 methodiek berekenen. Ook kun je hier je projecten in opslaan.

Met deze rekensoftware voor de NTA 8800 kun je:

  • Oefenen voor het examen. Deze versie voldoet aan de eisen van het examen en zal hiervoor gebruikt worden. Ideaal dus om alvastmee te oefenen.
  • Een indicatie krijgen van de BENG-eisen voor de vergunningsaanvraag van een nieuwbouwproject en spelen met maatregelen om aan de eisen te voldoen.
  • Het NTA8800 label voor een bestaande woning of gebouw berekenen.

Let op: Omdat de ISSO-publicaties nog aan wijzigingen onderhevig zijn kan het zijn dat niet alle data straks goed meekomen naar nieuwe versies. Als datavelden anders worden is het mogelijk dat deze data opnieuw ingevoerd moeten worden. Houd hier rekening mee.

Eerste testen voltooid

Deze versie van de software heeft de zogenaamde basis EDR testen voltooid. Het doel van deze testen is het vergelijken van de resultaten van verschillende softwarepakketten om te zorgen dat alle aanbieders met gelijke berekeningsresultaten komen.

Nog niet volledig

EPA NTA 8800.2 is een bètaversie. Nog niet alles is volledig en er is nog geen garantie dat alle berekende waarden hetzelfde zijn als de officieel geattesteerde software volgens de BRL 9501. Op de webpagina zie je welke functionaliteiten nog niet in deze softwareversie beschikbaar zijn.

Licentie

Je kunt deze bètaversie van EPA NTA 8800 kosteloos en vrijblijvend downloaden. De licentie die automatisch erbij wordt verstrekt, is geldig tot augustus 2020. Neem dus gerust de tijd om de software te leren kennen!

Bekijk wat er nieuw is

Bètaversies EPA NTA 8800

We zullen hierna regelmatig verbeterde versies uitbrengen van EPA en Vabi Assets Energie. De eerstvolgende update is een officieel geattesteerde versie van de software conform de BRL 9501. Hierna staan diverse ontwikkelingen op de roadmap voor de gebruiksvriendelijkheid, zoals bijvoorbeeld de webkoppeling voor kwaliteitsverklaringen met BCRG en een dashboard in Vabi Assets Energie.

Download deze versie, dan krijg je automatisch een melding van nieuwe bètaversies.

Download de Software

Gerelateerde artikelen

31 maart 2020
4 tips om nu al rekening te houden met de NTA 8800

Op 1 januari 2021 gaat de NTA 8800 in. Hoewel dit nog ver weg lijkt, komt voor iedereen de voorbereiding hierop steeds dichterbij. Veel...

27 februari 2020
Welke extra gegevens moet je straks invoeren bij de NTA 8800?

Op 1 januari 2021 is het dan eindelijk zover. De nieuwe methodiek voor het bepalen van het energieverbruik van een gebouw, de NTA 8800,...

10 juli 2020
Wat is het effect van de nieuwe labelklassen op jouw voorraad?

Onlangs zijn de nieuwe labelklassen die bij de NTA 8800 horen voor internetconsultatie gepubliceerd. Er is gekozen voor een variant waarbij zo min mogelijk...