Maatregelen en varianten beschikbaar in Vabi EPA

maatregelen en varianten

Vraagt je klant om een verbeteradvies? Vanaf nu kun je maatregelen en varianten aanmaken en vergelijken volgens de NTA 8800 methodiek in Vabi EPA.

In Vabi EPA maak je eenvoudig maatregelen aan met bijbehorende kosten. Wil je verschillende verbeterpakketten met bijbehorende kosten en effecten vergelijken, maak je hier heel eenvoudig varianten voor aan. Via een Excel rapportage kun je overzichtelijk de varianten met de bijbehorende maatregelen in één overzicht zien. Je kunt je opdrachtgever makkelijk inzicht geven in de huidige situatie en de verbetermogelijkheden met bijbehorende kosten en energiebesparing.

Maatregelen en varianten in versie 8.11

Vanaf Vabi EPA versie 8.11 kun je starten met de eerste maatregelen en varianten op basis van de huidige methodiek. De maatregelen die we voor je hebben klaargezet zijn: 

  • Algemeen (rekenzone) 
  • Isoleren 
  • Verwarming
  • Tapwater 
  • Koeling 

Dit is een eerste versie die we met toekomstige updates verbeteren. De rapportages en meer mogelijkheden van maatregelen zoals verlichting staan op de roadmap. 

Lees hier hoe je kunt werken met de maatregelen en varianten. 

Maatwerkadvies 

Voor maatwerkadvies is een traject gestart vanuit de overheid. Een commissie van diverse experts op het gebied van energie-advisering kijken naar de certificering, de opzet van de methodiek en de gewenste output. 

Zodra deze onderwerpen definitief zijn, krijgen wij een go om maatwerkadvies in onze software op te nemen.  

(Maatwerk)adviesmodule 

Omdat niet elke EPA-gebruiker ook gebruik wil maken van maatwerkadvies, maken we hier een aparte adviesmodule van. Zo bepaal je zelf van welke onderdelen van de software je wel of niet gebruik wil maken.  

De eerste functionaliteiten waarmee we starten in deze module zijn de maatregelen en varianten. Je kunt hiermee kennismaken met een gratis proeflicentie. Deze is in ieder geval geldig totdat de maatwerkadviesnorm volledig is uitgewerkt, in onze software is ingebouwd en is gecertificeerd. De prijs van de definitieve (maatwerk)adviesmodule maken we later bekend. 

Maak vrijblijvend kennis met de maatregelen en varianten in Vabi EPA

Je kunt de licentie alleen activeren als je in bezit bent van een Vabi EPA-W of EPA-U licentie. 

Heb je vragen, wensen of opmerkingen over (maatwerk) advies in Vabi EPA? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

 

Gerelateerde artikelen

17 november 2021
4 vragen over het maatwerkadvies

Bij Vabi krijgen we veel vragen over het maatwerkadvies in Vabi EPA. Het maatwerkadviesrapport werd en wordt veel gebruikt door onze klanten. Op dit...

26 april 2022
Label-C verplichting voor kantoren: zo check je snel welke maatregelen je moet nemen

Vanaf 2023 geldt een label-C verplichting voor kantoren. Voldoet het gebouw niet, dan mag je het niet meer als kantoor gebruiken. Volgens RVO moeten...

05 april 2022
Nationaal Isolatieprogramma gelanceerd

Op 1 april jl. heeft het kabinet het Nationaal Isolatieprogramma (zie pdf) gelanceerd. Het doel is om 2,5 miljoen woningen te isoleren. De focus...