Banner op de pagina sneller invoeren vanuit de bouwkundige bibliotheek

Sneller invoeren vanuit de centrale bibliotheek

In Vabi Elements kun je zelf hulpmiddelen en sjablonen aanmaken. Om sneller te werken, kun je volledige hulpmiddelen en sjablonen uit de centrale bibliotheek kopiëren naar je eigen project. Je kunt ook zelf items aan je bibliotheek toevoegen en deze delen met je collega's.

Centrale Bibliotheek

In de Centrale bibliotheek zijn al een heleboel standaard hulpmiddelen en sjablonen voor je klaar gezet. Open de bibliotheek vanuit elk hulpmiddelen of sjablonenscherm.

Open de bibliotheek door op dit icon te klikken

Met de knop kopiëren naar project kun je deze hulpmiddelen en sjablonen naar je eigen project kopiëren en daarna eventueel aanpassen naar de gewenste invoer voor jouw specifieke project. De waarden in de Centrale bibliotheek blijven dan ongewijzigd.

Zodra je een Sjabloon, vanuit de centrale bibliotheek kopieert naar je project, zullen alle Hulpmiddelen die daaraan gekoppeld zijn ook worden gekopieerd naar het project. Zo kun je dus bijvoorbeeld eenvoudig het bouwkundig sjabloon Houtskeletbouw (Rc=3,5) naar je project kopiëren, waarbij ook de constructies en de materialen waaruit de constructies bestaan naar het project gekopieerd worden.

Afbeelding van de centrale bibliotheek

Profielen

Wil je in één keer alle sjablonen en hulpmiddelen van een kantoorpand kopiëren naar je project, kun je met de Bibliotheek uitwissel een profiel kiezen.

Bekijk de video om te zien hoe je hulpmiddelen, sjablonen of profielen vanuit de bibliotheek kopieert.

Sla je eigen waarden/kengetallen op en deel ze

Wanneer je met je eigen kengetallen werkt, kun je deze eenvoudig opslaan in de centrale bibliotheek. Open de centrale bibliotheek en druk op het plusje om een nieuw bibliotheek item te maken. Wanneer je de bibliotheek sluit, zorg dan dat je deze opslaat.

De centrale bibliotheek wordt opgeslagen in een andere bestandsvorm (*.vl) dan het project zelf (*.vp) en kan dus in elke project worden gebruikt. Je kunt je bibliotheek hierdoor ook op een centrale plek zetten (server), zodat meerdere mensen met dezelfde bibliotheek kunnen werken. Pas de bestandslocatie van de bibliotheek aan onder Extra-Voorkeuren-Bestandslocaties.