Vabi Elements 3.7 is een feit

Vabi Elements Gebouwsimulatie Energieverbruik

Aankondiging Release Elements 3.7

Vorige week hebben we met trots de release van Elements 3.7 medegedeeld. Vanaf nu zijn er meerdere nieuwe functionaliteiten beschikbaar voor u als gebruiker van Elements. Deze nieuwe functionaliteiten helpen engineers, adviseurs, installateurs en architecten sneller projecten te bouwen die minder opslagruimte in beslag nemen.

Achter de schermen

Maar wat is hieraan voorafgegaan? We geven je graag een kijkje achter de schermen.

Kérim Jans – consultant

Kérim Jans is één van de specialisten op het gebied van Elements. Hij heeft meegewerkt aan de vernieuwde versie van de software. Tijdens de ontwikkeling van Elements 3.7 is de software door onze specialisten diverse keren getest op bugs. Zo ook door Kérim. Hij controleerde de software dus op functionaliteiten die niet goed genoeg werkten en gaf ze door aan de developers, die er vervolgens weer mee aan de slag gingen. Op deze manier heeft hij bijgedragen aan een nieuwe versie van Elements die betrouwbaar is en goed werkt. Daarnaast heeft hij meegeholpen met het updaten van de supportpagina’s, zodat de uitleg van de functionaliteiten van Elements 3.7 up-to-date zijn voor jullie.

Esther Krombeen – consultant

Esther Krombeen is ook één van de specialisten op het gebied van Elements. Ook Esther heeft zich ingezet voor een hernieuwde, goed werkende versie van de software. Ze heeft vooral heel veel getest. Esther over Elements 3.7:

Wat heb je getest?

“De nieuwe functionaliteiten, maar ook een zogenaamde acceptatietest om te testen of er geen functies zijn “omgevallen”. Tijdens het testen heb ik enkele “bugs” gevonden die dan weer worden opgelost door de ontwikkelaars en opnieuw door ons getest worden.”

Over welke nieuwe functionaliteiten ben je het meest enthousiast?

“De functionaliteit die voor mij het meest toevoegt, is de knop “start alle berekeningen”. Verder ben ik heel blij met de verbeterde performance (grootte van de bestanden). En hele fijne toevoegingen zijn de mogelijkheid om de constructie van zone-scheidende wanden te definiëren en de mogelijkheid om luifels aan te passen.”

Heb je vragen over de nieuwe functionaliteiten van Elements 3.7? Onze specialisten staan voor je klaar! Voel je vrij contact op te nemen met onze consultants.

Neem contact op

Vabi Elements modules

Vabi Elements is een integrale totaaloplossing op basis van één volledig 3D invoermodel waarin alle gegevens worden hergebruikt en je diverse gebouwprestatie ontwerpvarianten naast elkaar kunt simuleren om in één oogopslag, real-time ontwerpen te vergelijken.

Gerelateerde artikelen

26 april 2022
Wat doe je als je te veel objecten in Vabi EPA hebt?

Vaak werk je als EPA-adviseur een project van meerdere objecten uit. In Vabi EPA kun je prima  tot ongeveer 10 objecten in 1 projectbestand...

26 april 2022
Label-C verplichting voor kantoren: zo check je snel welke maatregelen je moet nemen

Vanaf 2023 geldt een label-C verplichting voor kantoren. Voldoet het gebouw niet, dan mag je het niet meer als kantoor gebruiken. Volgens RVO moeten...

25 april 2022
nieuwe versie NTA 8800 gaat vanaf juni in

Op 1 januari jl. is een nieuwe versie  van de NTA 8800 gepubliceerd door NEN, samen met de wijzigingsdocumenten bij de protocollen, gepubliceerd door...