Ontdek de nieuwe ontwikkelingen in UO 10.70

Binnenkort komt er weer een nieuwe release aan voor UO. In deze nieuwste versie staan de wensen van de klanten centraal. Benieuwd wat er veranderd is?

Hieronder laten we de belangrijkste veranderingen in tapwater en leidingnet zien:

Tapwater

  1. In tapwater kun je nu de diameters vastzetten voor eind apparaten. Wanneer je een tappunt inleest, b.v. een brandslanghaspel, staat in de databank nu ook de diameter waarop dit tappunt moet worden aangesloten.
  2. Lambda materialen van de leidingen zitten niet meer vast in het programma maar kan worden opgegeven bij de afmetingen.
  3. De noodvoorzieningen kunnen nu ook worden opgegeven in warmwater.
  4. In de komende versie is het uitrekenen van de wachttijden bij tappunten ingebouwd. Dit kan per tappunt verschillen. Voor b.v. een douche mengkraan zou dit 30 sec kunnen zijn, voor een keukenmengkraan anders, bij een bad maakt het niet veel uit wat de wachttijd is, tenzij deze weer ook als douche gebruikt kan worden.

Leidingnet

  1. Installatiesoort [aanvoer opgeven, retour parallel] wordt intern, tijdens het rekenen omgezet naar een systeem [aanvoer en retourleiding]. Tijdens de uitvoer worden deze weer samengevoegd zodat het aantal pagina’s uitvoer toch gelijk blijven.
  2. Meenemen van de statische hoogte. Wanneer een leiding omhoog gaat of omlaag, wordt de druk door stijging of daling meegenomen.
  3. In de komende versie is het uitrekenen van leidingverliezen ingebouwd. In de huidige versie wordt de begintemperatuur gevraagd alsmede het temperatuurverschil over de apparaten. De begintemperatuur wordt gebruikt om de soortelijke massa (Rho) en de kinematische viscositeit te bepalen. Dat wordt eenmalig gedaan en hier wordt het hele systeem mee doorgerekend. In de komende versie wordt dat per leiding bepaald omdat ook de temperatuur per leiding wordt bepaald

Zodra de release beschikbaar is zal je van ons een mail krijgen. Daarnaast zal de software automatisch een melding maken dat de nieuwe versie beschikbaar is. Je kunt de nieuwe versie dan downloaden op onze supportpagina of klantportaal.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

16 november 2023
Vabi komt met de module Daglichtfactor

Met de nieuwe normen NEN-EN 17037 en NPR 4057 die de berekening volgens NEN 2057 vervangen, wordt het gebruik van hoogwaardige software cruciaal voor...

08 augustus 2023
Hoe vervang je een geregistreerde energielabel?

Wil jij je geregistreerde energielabel vervangen? Je kunt tot 2 jaar na registratiedatum een eerdere registratie vervangen. Naast de registratie vervangen, kun je hem...

20 april 2023
Elements Release 3.9: vereenvoudigde invoer

Vanuit de gebruikers kregen we regelmatig als feedback dat het invoeren van bijvoorbeeld luchthoeveelheden omslachtig was. Vandaar dat een van de grootste onderwerpen van...