Ontdek de nieuwe ontwikkelingen in UO 10.70

Binnenkort komt er weer een nieuwe release aan voor UO. In deze nieuwste versie staan de wensen van de klanten centraal. Benieuwd wat er veranderd is?

Hieronder laten we de belangrijkste veranderingen in tapwater en leidingnet zien:

Tapwater

  1. In tapwater kun je nu de diameters vastzetten voor eind apparaten. Wanneer je een tappunt inleest, b.v. een brandslanghaspel, staat in de databank nu ook de diameter waarop dit tappunt moet worden aangesloten.
  2. Lambda materialen van de leidingen zitten niet meer vast in het programma maar kan worden opgegeven bij de afmetingen.
  3. De noodvoorzieningen kunnen nu ook worden opgegeven in warmwater.
  4. In de komende versie is het uitrekenen van de wachttijden bij tappunten ingebouwd. Dit kan per tappunt verschillen. Voor b.v. een douche mengkraan zou dit 30 sec kunnen zijn, voor een keukenmengkraan anders, bij een bad maakt het niet veel uit wat de wachttijd is, tenzij deze weer ook als douche gebruikt kan worden.

Leidingnet

  1. Installatiesoort [aanvoer opgeven, retour parallel] wordt intern, tijdens het rekenen omgezet naar een systeem [aanvoer en retourleiding]. Tijdens de uitvoer worden deze weer samengevoegd zodat het aantal pagina’s uitvoer toch gelijk blijven.
  2. Meenemen van de statische hoogte. Wanneer een leiding omhoog gaat of omlaag, wordt de druk door stijging of daling meegenomen.
  3. In de komende versie is het uitrekenen van leidingverliezen ingebouwd. In de huidige versie wordt de begintemperatuur gevraagd alsmede het temperatuurverschil over de apparaten. De begintemperatuur wordt gebruikt om de soortelijke massa (Rho) en de kinematische viscositeit te bepalen. Dat wordt eenmalig gedaan en hier wordt het hele systeem mee doorgerekend. In de komende versie wordt dat per leiding bepaald omdat ook de temperatuur per leiding wordt bepaald

Zodra de release beschikbaar is zal je van ons een mail krijgen. Daarnaast zal de software automatisch een melding maken dat de nieuwe versie beschikbaar is. Je kunt de nieuwe versie dan downloaden op onze supportpagina of klantportaal.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

04 januari 2021
Vabi EPA NTA 8800 software officieel beschikbaar!

Vanaf nu is Vabi EPA, de software voor het berekenen van de energieprestaties van een woning of gebouw volgens de NTA 8800 officieel beschikbaar. ...

17 december 2020
Binnenkort is Vabi EPA NTA 8800 beschikbaar

Op 4 januari 2021 is het zover. Dan wordt de nieuwe NTA 8800 versie van Vabi EPA gereleased. De ingang van de NTA 8800...

26 oktober 2020
Ontdek de nieuwe functionaliteit van UO 10.80: nieuwe opzet lijsten

Binnenkort komt er weer een nieuwe release aan voor UO. In UO 10.80 hebben we ons volledig gericht op de editable lijsten, die we...