Welke kwaliteitsverklaringen zijn beschikbaar in Vabi EPA?

kwaliteitsverklaring Vabi EPA

Op de servicedesk krijgen we meerdere vragen per dag over het invoeren van een kwaliteitsverklaring in Vabi EPA. Kwaliteitsverklaringen zijn niet altijd even duidelijk en zeker als er nog een interpolatie (of meerdere) dienen te worden ingevoerd.  Om dit tijdrovende werk te vergemakkelijken werken we samen met BCRG en Fluxility aan een directe koppeling met de BCRG database.

Het proces

Het proces bestaat uit verschillende stappen. Voor de verschillende kwaliteitsverklaringen wordt een database structuur opgezet met daarin voor elk type de juiste parameters en kenmerken. Daarna kan de database gevuld worden met de kwaliteitsverklaringen die beschikbaar zijn. Aan onze kant wordt vervolgens de mogelijkheid gemaakt om de gegevens uit deze database te vinden, in te laden en te gebruiken voor de berekeningen.

Snel en efficiënt je kwaliteitsverklaring

Het resultaat is dat je voor een kwaliteitsverklaring direct kan zoeken op de code of naam van de installatie en zo de juiste kwaliteitsverklaring kan selecteren die je wilt gebruiken. De waarden worden vervolgens direct ingevuld en geïnterpoleerd waar nodig. Op die manier reken je altijd met de juiste waarden en kost het je als adviseur geen extra tijd. De PDF kan je vervolgens nog met één druk op de knop openen in je browser, zodat je deze ook beschikbaar hebt voor je dossier. Ook kan je hiermee snel controleren of de waarden die gebruikt worden overeenkomen met de waarden van de kwaliteitsverklaring.

Er wordt al veel gebruik gemaakt van deze verbinding. Helaas zelfs zoveel dat de server overbelast raakte en het ophalen van verklaringen voor de versie 10.0 tijdelijk is uitgezet. In de laatste update 10.1 is er daarom een extra beveiliging ingebouwd om overbelasting te voorkomen en kan er weer goed gebruik gemaakt worden van de koppeling. Ook zijn vervallen of ingetrokken verklaringen nu niet meer terug te vinden in de zoekbalk.

Welke kwaliteitsverklaring zijn beschikbaar?

Er zijn al veel kwaliteitsverklaringen beschikbaar en dit zal in de komende updates nog verder worden uitgebreid. Vanaf versie 10.1 kan je gebruik maken van de koppeling voor:

  • Isolatie (ramen vloeren en daken)
  • Ramen
  • Kwaliteitsverklaringen VLA (ventilatieroosters voor woningen)
  • Tapwater en voorraadvaten
  • Tapwater gaskeur
  • Tapwater douche WTW
  • Zonne-energie (PV en zonneboilers)
  • Externe warmtelevering verwarming
  • Warmtepompen op buitenlucht
  • Hulp energie A,B,C en Waux

Heb je vragen of wil je meer weten over een kwaliteitsverklaring in Vabi EPA? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

21 juni 2024
Aanleveren gegevens Duurzaamheid Aedes-benchmark

Corporaties kunnen vanaf 1 juli 2024 weer gegevens aanleveren voor het prestatieveld Duurzaamheid en de deelscore Technische woningkwaliteit van het prestatieveld Onderhoud & verbetering....

20 juni 2024
Aardgasvrij en toekomstklaar isoleren – dVi / dPi en SAM

Binnen de Nationale prestatieafspraken moeten woningcorporaties 675.000 woningen toekomst klaar isoleren tot en met 2030. Daarnaast is het een doelstelling van de NPA om...

19 juni 2024
Uitfaseren EFG labels

In de Nationale Prestatieafspraken is afgesproken dat uiterlijk in 2028 alle E, F en G labels uit de sector verdwenen zijn, met de uitzondering...