Vabi sluit zich aan bij Vitec Software Group

Vabi, leverancier van software voor energieprestatie, energie-advies en gebouwsimulatie, is overgenomen door het Zweedse Vitec Software Group. Vitec, marktleider voor verticale marktsoftware in de Nordics, zet hiermee de eerste voet buiten de Nordics.  Bryder, het zusterbedrijf van Vabi dat software voor Gebouw Informatie Management en 3D Digital Twins levert, maakt geen onderdeel uit van de transactie en gaat zelfstandig verder.

Vabi is sinds jaar en dag de betrouwbare leverancier voor berekeningen op het gebied van duurzaamheid en comfort. De overname door Vitec geeft Vabi de kans om haar rol verder uit te breiden om vastgoedeigenaren, -beheerders en hun ketenpartners te ondersteunen in het behalen van de doelstellingen van Parijs 2050. Strategische begeleiding, het delen van innovatiekennis in een groot internationaal netwerk en de financiële zekerheid van Vitec geeft Vabi de kans om zich volledig te richten op het verduurzamen van de vastgoedsector en daar hun toonaangevende positie verder uit te breiden.

Vabi blijft een zelfstandig bedrijf binnen Vitec. Vabi blijft verantwoordelijk voor haar eigen operatie, propositie en productlijn. De huidige CEO Pieter Peerlings wordt opgevolgd door Vitec’s Kim Møller Jensen.  Het huidige managementteam blijft de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren.

Olle Backman, CEO van Vitec: “Wij geloven zeer in het bedrijf Vabi. Hun betrouwbare software, ervaring en expertise geeft ons het vertrouwen dat zij een toonaangevende partij zijn op het gebied van duurzaamheidsberekeningen richting Parijs 2050. Wij willen dit graag samen verder uitbouwen. We zijn zeer verheugd om Vabi als eerste Nederlandse bedrijf binnen de Vitec Software Group te verwelkomen. ”

“Vitec is een partij voor de lange termijn met zeer goede kennis van verticale software. We zijn ervan overtuigd dat Vitec Vabi verder helpt om de ambities voor hun huidige en toekomstige klanten op het gebied van duurzaamheid te helpen verwezenlijken, vandaag en morgen”, zegt Pieter Peerlings, CEO van Vabi.

Over Vitec

Vitec is de marktleider in software voor verticale markten in de Nordics. Vitec ontwikkelt en levert standaard nichesoftware. Vitec groeit door overnames van goed geleide en gevestigde softwarebedrijven. De algemene processen van de groep, samen met de diepgaande kennis van de medewerkers van de lokale markt van de klant, maken continue verbetering en innovatie mogelijk. Vitec heeft 975 medewerkers en is genoteerd aan Nasdaq Stockholm. Meer informatie is te vinden op www.vitecsoftware.com.

Over Vabi

Vabi is een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 1400 unieke klanten in de vastgoedsector. Al bijna 50 jaar levert Vabi betrouwbare software op het gebied van duurzaamheid. Met haar oplossingen helpt Vabi de vastgoedsector om gebouwen duurzaam, energiezuinig, comfortabel en leefbaar en daarmee beter verhuurbaar en waardevast te maken. De software faciliteert de gehele vastgoedketen, van eigenaren en beheerders tot aan adviesbureaus en ingenieurs. Om haar klanten te helpen met het behalen van de doelen van Parijs 2050 levert Vabi een integraal platform van software voor energieprestatieberekeningen, energie-advies en gebouwsimulatieberekeningen.

Meer informatie

Voor vragen rondom Vabi en Vitec, neem dan contact op met:

Kim Møller Jensen Anita Benard
Tel: +45 4244 0260e-mail: Kim.moller.jensen@vitecsoftware.com tel: +31 (6) 16494126
e-mail:a.benard@vabi.nl

Gerelateerde artikelen

01 mei 2024
WWS punten importeren

De module “Energie & WWS” is een aanvulling op het programma Vabi “Beheer & Analyse” en “Energie & CO2 beleid”. Met deze module is...

29 april 2024
EPA-export vanuit Vabi Elements

De EPA-export vanuit Vabi Elements staat op het punt om een welverdiende uitbreiding te ontvangen. Momenteel is het mogelijk om een 3D getekende geometrie...

29 april 2024
Nieuwe EPV-regeling in Vabi Assets Energie

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...