Tonen van betrouwbare woonlasteninformatie aan woningzoekenden succes

woonlasten informatie

“Positieve reacties op tonen van woonlasten bij woningen van Woonstichting Etten-Leur”

Het tonen van energiekosten bij woningen op klikvoorwonen.nl is volgens woningzoekenden een succes! Sinds mei 2013 zijn de woningen van Woonstichting Etten-Leur op de website voorzien van een woonlastenindicatie (huurprijs en energiekosten).

De methodiek achter het tonen van de woonlasten is ontwikkeld door Vabi. Deze woonlastenmethodiek neemt de bewoners van een woning mee in de berekening van het energieverbruik. Door gebruik te maken van gegevens van het Nibud, maakt deze methodiek een betrouwbare afschatting van het energieverbruik van verschillende huishoudenssamenstellingen en is daarmee een betrouwbaar instrument om de betaalbaarheid van woningen inzichtelijk te maken. De methodiek is gevalideerd door TNO.

De afgelopen tijd heeft WEL zo’n 1600 woningzoekenden digitaal gevraagd naar hun ervaring met deze informatie. Ruim 200 personen vulden de enquête in. Bijna driekwart van hen (73%) heeft de woonlasteninformatie in de testperiode ook gezien of gelezen.

De getoonde informatie blijkt voor nagenoeg iedereen duidelijk. En dat is goed nieuws, want maar liefst 67% houdt bij het reageren op een woning rekening met de woonlasten.

De enquête leverde kwalificaties als “snel”, “handig” en “doorslaggevend” op. Vanaf januari 2014 volgen de andere deelnemende corporaties aan Klik voor Wonen, Bernardus Wonen, Brabantse Waard, Laurentius, AlleeWonen en WonenBreburg ook.

Bekijk hier de website www.klikvoorwonen.nl
Lees hier meer over de woonlastenmehtodiek van Vabi
Wilt u weten hoe u woonlasteninformatie kunt tonen? Neem dan contact met ons op

Gerelateerde artikelen

16 april 2024
Nieuwe manier van inloggen voor Vabi software

Graag willen we je op de hoogte stellen van de ontwikkelingen, rondom ons nieuwe Vabi klantportaal – het Vabi platform – die momenteel plaatsvinden....

25 maart 2024
Maatwerkadvies gebruiken voor de investeringssubsidie DUMAVA

Is jouw vastgoed in Nederland eigendom van een maatschappelijke instelling? Dan kan je in aanmerking komen voor subsidie voor het verduurzamen van het maatschappelijk...

21 maart 2024
WWS-veranderingen door Wet betaalbare huur

De Tweede Kamer zal de komende tijd het wetsvoorstel betaalbare huur van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bespreken. Het doel...