Thuis in de Achterhoek toont woonlasten

Delft, 24 september 2015 – Meer en meer corporaties tonen woonlasten of betaalbaarheid via het woonruimteverdeelsysteem. Zo ook woningstichting Bergh, woningstichting Dinxperlo (sinds 1-1-2015 gefuseerd met De Woonplaats), ProWonen, Sité Woondiensten en Wonion. Zij hebben hun krachten gebundeld in Thuis in de Achterhoek en tonen sinds 1 juni 2015 naast de huur ook de energielasten bij een woning.

Over-Vabi:Nieuws:Nieuws-archief:woonlasten-thuis-in-de-achterhoek

“Woningzoekenden kiezen nu vaak een woning op basis van de huurprijs, maar de maandelijkse energielasten maken een belangrijk deel uit van de woonlasten. Wij hopen dat woningzoekenden met deze informatie beter de betaalbaarheid van de woning kunnen beoordelen”, zegt Renate Donderwinkel (coördinator Thuis in de Achterhoek). “De uitwerking is in samenwerking met de gezamenlijke huurdersverenigingen tot stand gekomen. Ook zij zijn erg blij met deze aanvulling”.
Bron: Thuis in de Achterhoek

Om de woonlasten te kunnen tonen heeft Vabi samen met Qvision een koppeling gerealiseerd met het woonruimteverdeelsysteem via de module Vabi Assets “Energie & Woonlasten” bij de deelnemende corporaties. Wanneer een woningzoekende de website anoniem bezoekt, wordt een indicatie getoond van de woonlasten op basis van vier voor gedefinieerde profielen. Zodra een woningzoekende is ingelogd wordt de indicatie berekend op basis van de persoonlijke situatie van de woningzoekende. Hierin worden onder andere de gezinsgrootte en gezinssamenstelling meegenomen.

De woonlastenindicatie wordt niet alleen bij de details van een woning getoond, maar ook direct in de lijstweergave. Hierdoor krijgt de woningzoekende direct een compleet beeld van de betaalbaarheid van de woning.

Meer informatie

Kijk ook eens op de website van Klikvoorwonen, Woonservice Den Bosch of Woonnet Haaglanden. Hier worden ook de woonlasten of betaalbaarheid van woningen weergegeven. Wilt u hier zelf ook mee aan de slag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen

16 april 2024
Nieuwe manier van inloggen voor Vabi software

Graag willen we je op de hoogte stellen van de ontwikkelingen, rondom ons nieuwe Vabi klantportaal – het Vabi platform – die momenteel plaatsvinden....

25 maart 2024
Maatwerkadvies gebruiken voor de investeringssubsidie DUMAVA

Is jouw vastgoed in Nederland eigendom van een maatschappelijke instelling? Dan kan je in aanmerking komen voor subsidie voor het verduurzamen van het maatschappelijk...

21 maart 2024
WWS-veranderingen door Wet betaalbare huur

De Tweede Kamer zal de komende tijd het wetsvoorstel betaalbare huur van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bespreken. Het doel...