Terugblik Ortec Finance en Vabi Corporatiedag 2017

Delft, 30 maart 2017 – De Corporatiedag, dit jaar voor de eerste keer gezamenlijk georganiseerd door Vabi en Ortec Finance, is een groot succes gebleken. Met bijna 400 bezoekers kunnen we terugkijken op één van de grootste kennisevents voor de corporatiesector.

“Goede opzet, voor ieder wat wils”

De dag werd door de bezoekers gewaardeerd met een 7.6. Dit kwam door de goede sfeer, het gevarieerde aanbod aan sessies en dit jaar ook door de opening en afsluiting. “Goede opzet, voor ieder wat wils”, zegt een bezoeker hierover. De reden waarom corporatiemedewerkers de dag bezoeken?  “Een dag weg van de hectiek en op deze manier van een afstand naar je werkzaamheden kijken”.

Kritisch denkvermogen is de belangrijkste competentie van de 21e eeuw

Tony Bosma, trendwatcher en futurist, opende de dag met een prikkelende presentatie. Hij gaf de deelnemers een doorkijk naar de toekomst, met een duidelijke boodschap: kritisch denkvermogen is de belangrijkste competentie van de 21e eeuw. “Deze presentatie moet een beetje schuren”, vertelde hij. “Goed om uitgedaagd te worden om kritisch en scherp te blijven op de dingen die we als mens doen”, reageerde één van de deelnemers.

24 verschillende kennissessies

De bezoekers konden gedurende de dag kiezen uit 24 verschillende kennissessies. De sessies waren opgedeeld in de thema’s financieel management, assetmanagement, energie en woonlasten, strategie en portefeuillemanagement, en vastgoedinformatie.  “De onderwerpen waren divers en je kon een goede mix maken van verschillende thema’s”, aldus een corporatiemedewerker.  “Er was een juiste verdeling, daarmee bedoel ik dat wanneer je bijvoorbeeld met assetmanagement bezig bent, je 4 keer iets kon volgen over dat onderwerp.”

Kennis werd niet alleen via lezingen overgedragen, maar ook interactieve kennissessies, workshops en huiskamersessies konden worden gevolgd. Zo konden de deelnemers interactief hun mening geven over de rol van assetmanagement in hun organisatie, werden corporaties uitgedaagd om beter na te denken over de vraag versus het aanbod van de dienstverlening naar hun klanten (“gaaf en goed!” aldus een bezoeker), en konden ze zich herkennen in de situaties waar het mis gaat op het gebied van vastgoedinformatie. ”Heerlijk herkenbaar, die voorbeelden. Omdat ik werkzaamheden combineer van het KCC en bedrijfsbureau heb ik dagelijks te maken met het beeld wat hier geschetst wordt.” zei een deelnemer.

De lancering van Vabi Vastgoeddata

Halverwege de dag werd Vabi Vastgoeddata, de nieuwe applicatie van Vabi, officieel gereleased. “Vijf jaar geleden zijn we met een ontwikkeling gestart die vandaag leidt tot een revolutie in de vastgoedsector, kondigde Maarten Hoenen, CTO bij Vabi, aan. “Alle informatie rondom het vastgoed wordt vindbaar. Snel en eenvoudig.”

Informeel netwerken

Op het cateringplein konden de deelnemers en de partners elkaar ontmoeten. Iedereen wist elkaar goed te vinden, Het netwerken en de interactie met de partners wordt door de deelnemers als zeer positief ervaren. “Goede en informele sfeer”, en “goede manier om mijn relatienetwerk uit te breiden”, waren reacties van enkele bezoekers.

Een humoristische afsluiting

De dag werd ludiek afgesloten door De Speld live! Zij gaven op hun eigen unieke manier de problematiek van de woningcorporaties weer. “Even lekker lachen, zeer grappige en humoristische afsluiting”, vonden de deelnemers.

“We kijken terug op een goede eerste gezamenlijke bijeenkomst”, zegt Bart Jalink, Business unit manager bij Vabi. “De grote opkomst zegt genoeg: het gevarieerde programma, niet alleen van ons, maar ook van onze partners, zorgt ervoor dat corporatiemedewerkers graag naar onze dag komen om hun kennis bij te werken. Bovendien krijgen we te horen dat de bezoekers deze dag ook echt als een feestje ervaren. We hebben goede feedback gekregen en nemen dit mee om het volgende event wéér succesvoller te maken.”

Meer informatie

Wil je naar aanleiding van de dag meer informatie over één van onze oplossingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

13 oktober 2023
Succesvolle deelname aan de Vakbeurs Energie 2023

Afgelopen week stonden we met trots op de Vakbeurs Energie. De Vakbeurs Energie is hét toonaangevende zakelijke netwerkevenement in Nederland dat zich richt op...

15 augustus 2023
Vabi aanwezig op de Vakbeurs Energie 2023 

Kom jij 10, 11, 12 oktober naar de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen? De vakbeurs energie staat volledig in het teken van de energietransitie....

25 juli 2023
Vabi Elements bijeenkomst: 25 september in Zaltbommel

De ISSO warmteverlies publicatie 51 is in juni 2023 vernieuwd. Ben jij al op de hoogte van wat er gewijzigd is? Wim Plokker zal...