Ontdek de nieuwe ontwikkelingen in Vabi Elements 3.5

Delft, 28 februari 2019 – De update van Vabi Elements 3.5 is bijna beschikbaar! Wat is er veranderd? Je kunt sjablonen mee kopieren, de invoerschermen zijn gewijzigd en daarnaast is de wijziging voor de warmteverliespublicaties ISSO 51 opgenomen. Bekijk hieronder nog meer nieuwe ontwikkelingen waar jij binnenkort gebruik van kan maken.

Sjablonen mee kopiëren

Het is nu mogelijk om bij het kopiëren van ruimtes de sjablonen mee te kopiëren. Bij een appartement met meerdere identieke bouwlagen kun je nu eerst één bouwlaag tekenen en de juiste sjablonen koppelen. Vervolgens kopieer je deze hele bouwlaag inclusief gekoppelde sjablonen eenvoudig boven op de bestaande bouwlaag.

Wijzigingen warmteverlies

De wijziging voor de warmteverliespublicatie ISSO 51 is uiteraard opgenomen in de nieuwste versie. Vabi Elements bied je dan ook de kans om meteen met de meest recente publicatie je berekeningen te maken. Deze wijziging betreft alleen de 2017 versie. De wijziging die doorgevoerd is:

  • ISSO 51: Bepaling keerzijde temperatuur ander gebouw
    Er wordt niet meer gerekend met een vaste waarde van 10 °C voor eengezinswoningen of 15 °C voor woongebouwen. De temperatuur is afhankelijk van de mate van isolatie van het aangrenzende gebouw.

BIM Connect

Iedere gebruiker krijgt BIM Connect er gratis bij! De koppeling is opgenomen in de software en geen los onderdeel meer. Dit wil zeggen dat al onze gebruikers ook de mogelijkheid hebben om 3D modellen te importeren.

Invoerscherm wijzigingen

Ook is er hard gewerkt aan het invoer van Vabi Elements. In de nieuwe versie is het invoeren nu nog makkelijker en overzichtelijker.

 

Vragen?

Heb je vragen over de nieuwe release? Of heb je een vraag over Vabi Elements. Neem dan contact met ons op:
Telefoon: 015 – 21 33 501
Email: elements@vabi.nl

 

Gerelateerde artikelen

20 april 2021
Circulatieleiding tekenen: verder uitgelegd

In het nieuwsartikel ‘Waar kan ik op letten bij het tekenen van een circulatieleiding?’ werd in het kort uitgelegd hoe circulatie van tapwater aangesloten...

19 april 2021
4 stappen om optimaal gebruik te maken van ventilatiestromen

Bij het uitvoeren van een warmteverliesberekening of een gebouwsimulatie, kun je ventilatiestromen binnen het gebouw nauwkeurig opgeven. Het kan in je project bijvoorbeeld voorkomen...

19 april 2021
Verduurzaming van gebouwen: gastcollege

Hoe verduurzaam je een jaren-30 wijk? Met deze vraag zijn studenten van de Haagse Hogeschool aan de slag gegaan. Met Vabi Elements gaan ze...