NEH en Vabi bieden samen hosted oplossing Vabi Assets Energie

Twee marktleiders in de corporatiesector hebben de handen ineen geslagen om een hosted oplossing van Vabi Assets Energie te leveren: Vabi Assets Energie Hosted. Bijna onwennig na twee maanden weer in pak en op grotere afstand van elkaar dan gewenst, tekenen directeuren Bart Jalink (Vabi) en Jan Pieter Cleveringa (NEH) een samenwerkingsovereenkomst die veel inniger is dan de coronatijd weerspiegelt. Door deze jarenlange samenwerking formeel te bekrachtigen wordt dit partnership versterkt.

Steeds meer corporaties besteden hun ICT oplossingen uit aan een derde partij. Zij worden hiermee ontzorgd in de ICT werkzaamheden en kunnen zich richten op hun kerntaken. Daarbij wordt de vraag naar cloud applicaties steeds groter. Vabi en NEH bieden hiervoor een gezamenlijke service aan, waarbij Vabi Assets Energie als “hosted oplossing” door NEH ter beschikking wordt gesteld. Vanuit de Nederlandse datacenters zorgt NEH dat de applicatie beschikbaar en betrouwbaar is en blijft.

Volledige ontzorging

Werken met Vabi Assets Energie Hosted betekent volledige ontzorging. Niet alleen kun je de applicatie overal en altijd met een internetverbinding oproepen, ook het onderhoud, de updates en het beheer van de applicatie wordt gedaan door de specialisten van NEH. IT kosten voor het installeren van Vabi Assets Energie (zoals een SQL server, Windows-licenties en back-up kosten) hoeven niet meer te worden gemaakt. Tijd reserveren bij de IT-beheerder voor de updates van Vabi Assets Energie is verleden tijd: updates komen automatisch en getest ter beschikking. Ook koppelingen met de primaire softwaresystemen worden door NEH gemaakt en onderhouden.

“Wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met NEH”, zegt Bart. “De roep om een Cloud oplossing voor Vabi Assets Energie vanuit onze klanten wordt steeds groter. Met het bundelen van onze krachten kunnen we nu aan deze vraag voldoen en bovendien volledige ontzorging rondom de installatie en het beheer aanbieden. “

Al meer dan 60 woningcorporaties outsourcen hun ICT werkzaamheden bij NEH, waaronder het hosten van Vabi Assets Energie. Jan Pieter: “We hebben hier dus al veel ervaring mee. Dankzij de uitstekende samenwerkingservaringen tussen Vabi en NEH hebben we nu een laagdrempelige en unieke oplossing voor corporaties die het liefs met Vabi Assets Energie vanuit de Cloud willen werken.” Deze samenwerking past geheel in de visie van NEH: “een landelijk platform worden voor woningcorporaties in Nederland”, waarbij door samenwerking en standaardisatie bedrijfskostenverlaging voor corporaties nagestreefd wordt.

Over NEH

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, als marktleider gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Zeker nu in de coronatijd is NEH’s visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als Microsoft Office 365, Teams en SharePoint uitermate onderscheidend.

Over Vabi

Vabi is opgericht in 1972 door een collectief van installatie- en bouwbedrijven en technische universiteiten voor het maken van betrouwbare rekensoftware op het gebied van duurzaamheid en comfort. Anno 2020 is Vabi een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 2000 unieke klanten in de vastgoedsector. Door slim rekenen te combineren met het efficiënt verzamelen en beschikbaar stellen van gebouwinformatie helpen wij de vastgoedsector om gebouwen leefbaar, comfortabel, veilig productief, duurzaam en energiezuinig, en daarmee beter verhuurbaar en waardevast te maken.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

Gerelateerde artikelen

21 januari 2020
Spacewell en Vabi gaan intensief samenwerken

Delft, 21 januari 2020 – Spacewell en Vabi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel hiervan is een gezamenlijke oplossing op het gebied van energieprestatiesoftware...

25 november 2019
Vabi intensiveert samenwerking met BuildingLabel

Delft, 28 november 2019 – Vabi en Buildinglabel hebben hun samenwerking geïntensiveerd. Hiermee is Buildinglabel officieel partner van Vabi voor het gebruik van en...

14 juni 2019
Privé: Info Support Real Estate services en Vabi bundelen hun krachten

Delft, 14 juni 2019 – Info Support Real Estate Services en Vabi bundelen hun krachten in het leggen van verbindingen binnen het ICT-architectuur landschap...