Inzicht in het nieuwe WWS en vier vergelijkingen die u eenvoudig kunt maken

Delft, 22 oktober 2015 – Met de WWS module binnen Vabi Assets Energie bent u volledig up-to-date voor de aangepaste WWS methodiek per 1 oktober 2015. Met de nieuwe versie van Vabi Assets Energie (versie 5.20) heeft u inzicht in de nieuwe WWS punten van een woning en de maximale redelijke huur en daarmee direct inzicht in de consequenties van het nieuwe systeem.

Producten:Vabi-Assets-:Energie:Vabi-Assets-Energie-5.20

Het kan zo zijn dat u door het nieuwe WWS bij nieuwe verhuringen meer huur kunt vragen dan u voorheen deed of dat door het nieuwe WWS de maximale huurprijs onder de geldende huurprijs van een zittende huurder komt te liggen. In dit laatste geval heeft de huurder de mogelijkheid om een huurprijsverlaging voor te stellen. Het is dus van belang om hier inzicht in te krijgen. Lees meer over de wijzigingen van het WWS in het artikel: Wat u moet weten over het nieuwe WWS.

Vier vergelijkingen die u eenvoudig kunt maken

Met de WWS module van Vabi Assets Energie maakt u eenvoudig de volgende vergelijkingen:

 • De huidige huurprijs ten opzichte van de maximale huur volgens het nieuwe WWS.
  U krijgt hierbij direct te zien waar de huidige huurprijs hoger of lager ligt dan de maximale huur volgens het nieuwe WWS en waar u eventueel huren kunt verhogen of zou moeten verlagen. Ook kunt u analyseren welke maatregelen met een zo laag mogelijke investering het eventueel ontstane huurverschil kunnen op lossen.
 • De huidige huurprijs ten opzichte van het streefpercentage
  U maakt snel een analyse of uw woningen nog binnen de streefpercentages vallen.
 • De huidige huurprijs ten opzichte van de maximale huurprijs op basis van de Energie-Index.
  Met deze vergelijking heeft u in één overzicht bij alle woningen het huurverschil staan op basis van de Energie-Indexklasse. U kunt dan beoordelen of het gunstig is om woningen opnieuw af te melden.
 • Maximale huur op basis van bouwjaar ten opzicht van maximale huur op basis van de Energie-Index.
  U krijgt direct zicht op de woningen waarvan de maximale huur op basis van het bouwjaar groter is dan de maximale huur op basis van de EI-klasse. Voor deze woningen hoeft u bijvoorbeeld geen haast te maken met het afmelden van de Energie-Index.

Meer informatie

Wilt u ook inzicht in het nieuwe WWS en meer informatie over de WWS module van Vabi Assets Energie? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

23 november 2023
Sturen op CO₂ met Vabi

Als markt ontwikkelen we de laatste jaren ontzettend hard op gebied van duurzaamheid. De discussie wordt gedurende jaren gevoerd over wat duurzaamheid nou eigenlijk...

16 oktober 2023
Het prijsplafond voor energie vervalt vanaf 2024

Met Prinsjesdag heeft het demissionair kabinet in een van de begrotingsplannen besloten om het prijsplafond, tegen de sterk gestegen energieprijzen, niet te verlengen in...

18 september 2023
Registratiemomenten in Vabi Assets Energie

In Vabi Assets Energie is het mogelijk om een momentopname van je woningvoorraad te maken met behulp van de functie ‘Registratiemomenten’. De momentopnames die...