De Corporatiedag 2019: volle zalen en mooie onderwerpen

Delft, 2 juli 2019 – Ook dit jaar werd de dag weer goed bezocht: de Vabi en Ortec Finance Corporatiedag. Veel sprekers betraden het podium en deelden hun kennis en ervaring met bezoekers.
De Corporatiedag is al drie jaar één van de best bezochte events voor medewerkers van woningcorporaties. Niet alleen Vabi en Ortec Finance deelden hun kennis, maar ook woningcorporaties als Lefier, RWS Goes, Woonkwartier en HEEMwonen deelden hun ervaringen met collega-corporaties. De sfeer was goed en de bezoekers geïnteresseerd. Een betere basis om kennis te delen is er niet.

Klimaatverandering en duurzaamheid

Het thema duurzaamheid liep als een rode draad door het programma van de dag De opening begon inhoudelijk: Willemijn Verdegaal van Ortec Finance gaf in een vergezicht aan wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en welke risico’s en onzekerheden hier aan zijn verbonden. Het brede perspectief werd door de corporaties goed ontvangen: “vernieuwend en leuk om buiten de sector te kijken”, was één van de reacties.

Ook de deelsessies stonden voor een groot deel in het teken van duurzaamheid. RWS Goes, Vabi en Ortec Finance, Atriensis, Atrivé en PVM: allen deelden ze hun kennis met als doel: op naar CO2 neutraal in 2050.

Digitalisering

Een tweede belangrijke thema gedurende de dag was digitalisering.
Jarno Duursma, trendwatcher, futurist en TEDx spreker, schetste het landschap van de digitale trends. Hij liet zien welke innovaties eigenlijk al heel dichtbij zijn. Zijn boodschap daarbij: verlies het menselijke aspect hierbij niet uit het oog.
In de middag schetsten Vabi en Ortec Finance hun visie over hoe deze technologische innovaties toepasbaar zijn op de woningcorporaties.

Vastgoeddata

Dat Vabi naast duurzaamheid een focus heeft op het op orde brengen en houden van vastgoedinformatie is inmiddels geen geheim meer in de corporatiesector. Ook Microsoft deelt onze visie en we begonnen dit jaar daarom met het nieuws dat Microsoft en Vabi de komende twee jaar samen gaan werken. De missie van het partnership: van alle gebouwen op de wereld een digital twin maken. Meer nieuws over deze samenwerking volgt snel.

Onder meer Woonkwartier en Lefier vertelden hoe zij bezig zijn met het op orde krijgen van hun vastgoeddata. Praktijkvoorbeelden die zeer gewaardeerd werden door de aanwezige bezoekers.

Vabi en Ortec Finance

Vabi en Ortec Finance organiseerden het kennisevent nu voor de derde keer samen. Waarom? Omdat we vinden dat we corporaties gezamenlijk het beste kunnen helpen met hun vraagstukken. Dat dit wordt gewaardeerd, blijkt uit de reacties van de deelnemers:
“Interessante onderwerpen gepresenteerd. Sluiten aan bij mijn huidige praktijk.”
“Ik wou er al jaren naar toe maar dat werd steeds verhinderd. Ik vind de opzet geweldig!”
“Leuke dag beetje netwerken, leuke thema’s”
” De presentaties sluiten aan bij de opgave die we voor ons hebben.”
“Het was zeer interessant en volgens mij zijn de verschillende thema’s ook zeer actueel voor de corporatiesector.”

 

De Corporatiedag gemist? En toch meer weten over de onderwerpen?

Heb je de Corporatiedag gemist en ben je toch nieuwsgierig naar de inhoud? Of was je erbij en heb je nog vragen en opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

13 oktober 2023
Succesvolle deelname aan de Vakbeurs Energie 2023

Afgelopen week stonden we met trots op de Vakbeurs Energie. De Vakbeurs Energie is hét toonaangevende zakelijke netwerkevenement in Nederland dat zich richt op...

15 augustus 2023
Vabi aanwezig op de Vakbeurs Energie 2023 

Kom jij 10, 11, 12 oktober naar de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen? De vakbeurs energie staat volledig in het teken van de energietransitie....

25 juli 2023
Vabi Elements bijeenkomst: 25 september in Zaltbommel

De ISSO warmteverlies publicatie 51 is in juni 2023 vernieuwd. Ben jij al op de hoogte van wat er gewijzigd is? Wim Plokker zal...