CLIMA 2022 EYE ON 2030

Het REHVA wereldcongres CLIMA is het vooraanstaande internationale congres op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling.

Tussen nu en 2030 zal er veel veranderen op het gebied van klimaatinstallaties. Aangewakkerd door onomkeerbare invloeden zullen de eisen voor klimaatinstallaties compleet veranderen. Om wereldwijde klimaatdoelen te halen en te streven naar de EU Green Deal, zal de regelgeving op het gebied van gebouwprestaties, decarbonisatie en de energietransitie in 2022 nog veranderen binnen het “EU Fit for 55” pakket. Dit alles terwijl renovatie op het gebied van energie voor meer dan 35 miljoen gebouwen nodig is vóór 2030. Het CLIMA 2022 congres focust dan ook op vijf hoofdthema’s die gerelateerd zijn aan de enorme veranderingen die er aan komen: Energie, Circulariteit, Digitalisatie, Gezondheid & Comfort, en Leren & Onderwijs.

Tijdens dit hybride congres hebben drie van onze collega’s veel kennis opgedaan over de nieuwste ontwikkelingen in het veld en ook over wat er zich buiten Nederland afspeelt. Eén van de grote onderwerpen was bijvoorbeeld het verbeteren van ventilatie door o.a. gerichter in te blazen (personal ventilation) of door het beter toepassen van natuurlijke ventilatie. Verder hebben zij veel bekende en nieuwe kennissen uit het veld ontmoet, wat tot veel interessante en nuttige gesprekken geleid heeft.

Wij kijken dus terug op een fantastisch congres en kijken uit naar de volgende editie in 2025.

 

Gerelateerde artikelen

01 augustus 2022
Eerste versie software maatwerkadvies in september

Momenteel wordt er hard gewerkt vanuit de overheid, onder vlag van ISSO en RVO, aan de diverse aspecten van een volledig maatwerk advies. Vanuit...

15 juli 2022
Sneakpreview 9.1: Representatieve woningen registreren

Als er veel woningen zijn die op elkaar lijken, is het mogelijk om deze – onder voorwaarden – als representatief te beschouwen. Dit heeft...

14 juli 2022
Wijzigingen in de norm en het opnameprotocol

Na een lange periode waarin je met de bèta versie kon wennen aan de nieuwe norm, is deze per 1 juni dan ook echt...