Vabi UO trainingen

Nieuw in Vabi UO stroming 11.61

Introductie

Er staat een nieuwe update voor je klaar! Naast de reeds besproken data-uitwisseling met IFC, biedt deze versie een handige feature. Vanaf nu kun je ook de resultaten van Warmteverlies binnen Vabi Elements eenvoudig inlezen in het leidingnetprogramma van Vabi UO. Lees hier meer over in onderstaande tekst.

Vabi UO versie 11.62 is nu ook beschikbaar

Download de licentie

Download het licentiebestand van ons klantportaal. Deze heb je nodig om de software te activeren.

Download de software

De nieuwste software kun je vinden op de support pagina van Uniforme omgeving. Je kunt deze ook nog downloaden van het klantportaal.

Warmteverlies resultaten inlezen in leidingnet programma

In de vorige versie was het al mogelijk om de namen en ruimtenummers vanuit Vabi Elements over te halen naar Vabi UO. In deze versie kunnen ook de resultaten van Warmteverlies binnen Vabi Elements ingelezen worden in het leidingnet programma.

De tabel ziet er uit zoals weergegeven hieronder. Het programma kan behalve de ruimtegegevens, waaronder ook het vloeroppervlakte, het berekende vermogen inlezen. Hiervoor moest het programma worden uitgebreid met de mogelijkheid om ook als eenheid W/m2 te gebruiken. Dat betekent dat de radiator wel gekoppeld moet zijn aan een ruimte. Dit kan je terug zien in de tweede afbeelding hieronder.

Heb je dus een stelsel getekend dan kun je de volgende stappen zetten:
- Lees de ruimtenamen in uit het CSV bestand.
- Koppel de radiator aan de juiste ruimte.
- Lees daarna de CSV opnieuw in en het programma zal dan het vermogen van de radiator invullen. Dit kan zijn in Watts of in W/m2

Deze methode betekent ook dat eenzelfde CSV gevuld kan worden uit een andere excel, b.v. van een ruimtestaat, zolang de teksten boven de kollommen precies hetzelfde zijn.

Geluidsresultaten in Luchtkanalen

Het is in Luchtkanalen nog niet mogelijk om meerdere stelsels aan elkaar te koppelen, zodat de berekende geluidsgegevens bij elkaar geteld kunnen worden. Om dit wel te kunnen doen, wordt na elke berekening van een stelsel in de temp-directory een CSV-bestand aangemaakt met de vertrekresultaten van dit stelsel. Via een Excel-sheet van de ruimtestaat kunnen deze resultaten op de juiste manier logaritmisch worden opgeteld. Een voorbeeld voor deze ruimtestaat kan via de Vabi website worden verkregen

Training met Vabi UO stroming

Tijdens de training leer je op de juiste manier met de software te werken en haal je het beste uit de functionaliteiten. Aan de hand van oefeningen, methodiek uitleg en praktijkvoorbeelden ontdek je alle mogelijkheden.

Bekijk

Revit Plugin

Na een import uit een IFC model, is het mogelijk om de resultaten terug te schrijven naar het Revit model. Hiervoor download en installeer je de Revit Plugin. Met de plugin kunnen de resultaten uit Vabi UO in het Revit model geladen worden. Wil je weten hoe dit precies werkt en wat er voor nodig is? Bekijk dan het stappenplan op onze support pagina.

Bekijk het stappenplan

Let op dit is een bèta versie. Mocht de werking van de plugin anders zijn dan verwacht, of loop je tegen problemen aan, neem dan contact op met uo@vabi.nl.
Registratiemomenten vabi assets

Heb je nog vragen?

Mail gerust naar uo@vabi.nl of bel ons op 015 - 21 33 501