Stap 1 - Invoeren

Stap 1 van de werkstroom in Vabi Elements is Invoeren. In deze stap vul je de volgende gegevens in van Projectgegevens, Hulpmiddelen en Sjablonen.

Schermopbouw

Vabi Elements heeft een standaard schermopbouw bestaande uit de menubalk, processtappen, menu-items, invoergegevens en meldingen. Deze is voor alle schermen in Vabi Elements hetzelfde opgebouwd. De menubalk bevat acties als het openen van een nieuw project, opslaan, kopiëren, knippen en plakken.

Selecteer eerst een processtap en vervolgens het bijbehorende menu-item om de invoergegevens te kunnen vullen.

Werkbalk

Boven elke lijst zijn een aantal knoppen voor het invoeren en het versnellen van de invoer. Je maakt nieuwe items aan en je kunt items kopiëren en verwijderen. De default knop zorgt ervoor dat het geselecteerde sjabloon standaard gekoppeld wordt aan de ruimten. Dit kan handig zijn wanneer het bijvoorbeeld een kantoor betreft met veel kantoorruimten.

Tip: je kunt gekoppelde items niet verwijderen. Heb je een lange lijst met items waarbij je niet precies weet welke je kunt houden? Selecteer alles en klik op verwijder (del). Alle gebruikte items blijven staan.

Je kunt ook de bibliotheek openen en items uit de bibliotheek kopiëren. Lees hierover meer in het hoofdstuk Bibliotheken.

Doorverwijsknop

In de sjablonen zijn verschillende hulpmiddelen gekoppeld. Wanneer je de invoer wilt controleren of aanpassen, kun je heel gemakkelijk met de doorverwijsknop vanuit het sjabloon naar het desbetreffende hulpmiddel gaan. Met behulp van de doorverwijsknop wordt er een nieuw tabblad geopend van het gewenste hulpmiddel, die vervolgens net zo eenvoudig weer gesloten kan worden.