Informatiebijeenkomst NTA 8800

Op 1 januari gaat de nieuwe rekenmethodiek voor de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800 in. Een zeer ingrijpende wijziging, die ook voor corporaties gevolgen heeft. Maar niet alles hoef je (meteen) op orde te brengen.

Op 16 december vertelden we tijdens een online informatiebijeenkomst waar je rekening mee moet houden. Tijdens de informatiebijeenkomst gaven we antwoord op verschillende vragen zoals:

  • Wat verandert er in Vabi Assets Energie?
  • Hoe moet ik me voorbereiden op de nieuwe methodiek?
  • Wanneer moet ik de software installeren?
  • Hoe werkt de conversie van het Nader Voorschrift naar de NTA 8800?

Heb jij het Webinar gemist? Of wil je het Webinar nog een keer terugkijken? Dat kan, bekijk hieronder het Webinar van de informatiebijeenkomst over de NTA 8800 en Vabi Assets Energie terug.

 

Meer informatie

Download de bètaversie van Vabi Assets Energie

Vanaf nu kun je de bètaversie van Vabi Assets Energie downloaden. Hiermee kun je bekijken wat het effect van de nieuwe methodiek is op jouw voorraad, de conversie naar de NTA 8800 testen en een eerste indruk krijgen van de workflow in de nieuwe software.

Afbeelding van een bloem bij de pagina over berekenen we de energieprestatie van een gebouw met behulp van de NTA 8800
Lees alles over de NTA 8800

In 2021 wordt de energieprestatie van een gebouw via een nieuwe methodiek bepaald: de NTA 8800. Er komt één methodiek die van toepassing is op bestaande bouw, nieuwbouw, woningbouw en utiliteitsbouw.