Binnenkort beschikbaar Elements 3.7

De update van Vabi Elements 3.7 is bijna beschikbaar! Wat gaat er veranderen? Lees hier alvast meer over enkele nieuwe of verbeterde functionaliteiten.

  1. Start alle geactiveerde modules van één variant tegelijkertijd
  2. Zone-scheidende wanden in het Bouwkundig sjabloon
  3. EPA-export diverse verbeteringen

Start alle geactiveerde modules van één variant tegelijkertijd

Het straks mogelijk om meerdere berekeningen naast elkaar uit te voeren. Zo kun je alle berekeningen starten door op de ‘Start alle berekeningen’ knop te klikken. Ook kun je terwijl een berekening al begonnen is, een andere berekening daarnaast starten.

Zone-scheidende wanden in het Bouwkundig sjabloon

In het Bouwkundig sjabloon kun je straks kiezen voor een automatische toewijzing van een constructie voor wanden tussen zones. Er wordt gekeken naar de zones die zijn opgegeven bij Eigenschappen-Zones, deze zijn nu voor alle modules zichtbaar.

EPA-export diverse verbeteringen

Aan de EPA-export zijn diverse verbeteringen aangebracht. Een hiervan is dat straks alle hoofdbouwdelen worden samengevoegd indien deze in hetzelfde vlak liggen. Ramen worden niet samengevoegd. In het opmerkingen veld van de constructie vind je terug welke bouwdelen zijn samengevoegd.

Zodra de release beschikbaar is krijg je een melding in Vabi Elements en ontvang je een mail met de nieuwe functionaliteiten uitgelegd. Heb je vragen of wil je meer weten over Vabi Elements? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

16 november 2023
Vabi komt met de module Daglichtfactor

Met de nieuwe normen NEN-EN 17037 en NPR 4057 die de berekening volgens NEN 2057 vervangen, wordt het gebruik van hoogwaardige software cruciaal voor...

25 juli 2023
Vabi Elements bijeenkomst: 25 september in Zaltbommel

De ISSO warmteverlies publicatie 51 is in juni 2023 vernieuwd. Ben jij al op de hoogte van wat er gewijzigd is? Wim Plokker zal...

20 april 2023
Elements Release 3.9: vereenvoudigde invoer

Vanuit de gebruikers kregen we regelmatig als feedback dat het invoeren van bijvoorbeeld luchthoeveelheden omslachtig was. Vandaar dat een van de grootste onderwerpen van...