Binnenkort beschikbaar Elements 3.7

De update van Vabi Elements 3.7 is bijna beschikbaar! Wat gaat er veranderen? Lees hier alvast meer over enkele nieuwe of verbeterde functionaliteiten.

  1. Start alle geactiveerde modules van één variant tegelijkertijd
  2. Zone-scheidende wanden in het Bouwkundig sjabloon
  3. EPA-export diverse verbeteringen

Start alle geactiveerde modules van één variant tegelijkertijd

Het straks mogelijk om meerdere berekeningen naast elkaar uit te voeren. Zo kun je alle berekeningen starten door op de ‘Start alle berekeningen’ knop te klikken. Ook kun je terwijl een berekening al begonnen is, een andere berekening daarnaast starten.

Zone-scheidende wanden in het Bouwkundig sjabloon

In het Bouwkundig sjabloon kun je straks kiezen voor een automatische toewijzing van een constructie voor wanden tussen zones. Er wordt gekeken naar de zones die zijn opgegeven bij Eigenschappen-Zones, deze zijn nu voor alle modules zichtbaar.

EPA-export diverse verbeteringen

Aan de EPA-export zijn diverse verbeteringen aangebracht. Een hiervan is dat straks alle hoofdbouwdelen worden samengevoegd indien deze in hetzelfde vlak liggen. Ramen worden niet samengevoegd. In het opmerkingen veld van de constructie vind je terug welke bouwdelen zijn samengevoegd.

Zodra de release beschikbaar is krijg je een melding in Vabi Elements en ontvang je een mail met de nieuwe functionaliteiten uitgelegd. Heb je vragen of wil je meer weten over Vabi Elements? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

07 juni 2022
Terugblik: van UO naar Elements

De Vabi werd opgericht om betrouwbare rekenprogramma’s te maken. De oprichting van Vabi is ontstaan omdat diverse bedrijven rekenprogramma’s hadden op het mainframe die,...

07 juni 2022
Vraag het aan Esther: de buitentemperatuur in de koellastberekening

Deze week gaat het over de buitentemperatuur in de koellastberekening van Vabi Elements. Op de servicedesk krijgen we vaak vragen over het zelf aanpassen van...

07 juni 2022
Hoe maak je een aparte geluidsberekening voor een ruimte in Vabi UO

In versie 11.0 van de stromingsprogramma’s is geluid in luchtkanalen aangepast. In dit artikel leggen we graag uit wat er precies is aangepast. In...