Deze woningen zijn gunstig voor de STEP subsidie

Delft, 20 oktober 2016 – Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de STEP subsidie (Subsidieregeling Energieprestatie Huursector). Volgens Aedes is al voor bijna 30.000 sociale huurwoningen STEP subsidie aangevraagd. De versoepelde regeling van 1 juli 2016 lijkt dus zijn vruchten af te werpen. Grofweg een kwart van het budget is nu vergeven, dat betekent dat er nog ruim 300 miljoen euro beschikbaar is (bekijk hier de meest actuele stand van zaken). Kansen genoeg voor verduurzaming. Maar voor welke woningen is het gunstig om een STEP subsidie aan te vragen? Deze tutorial beschrijft hoe u met behulp van de beleidstool in Vabi Assets Energie de woningen met een hoge potentie eruit filtert.

Let op: De beleidstool zoals beschreven in de tutorial hierboven, brengt de mogelijkheden voor STEP in kaart. Het volstaat niet om op basis hiervan een aanvraag in te dienen.

Hou er rekening mee dat de uitkomsten afhankelijk zijn van uw begin situatie en hoe de woningen nu staan ingevoerd in Vabi Assets Energie én afhankelijk zijn van de door u ingestelde scenario’s.

Zie de beleidstool als een eerste analyse. Gebruik deze tool om uw adviseur aan te geven om wat dieper in te gaan op deze woningen met een hoge potentie en de mogelijkheden te bekijken voor STEP. Zo weet u waar u de focus moet leggen.

De basis op orde

Zorg voordat u aan de slag gaat met de beleidstool dat de basis in Vabi Assets Energie op orde is. Om u hierbij te helpen hebben wij een aantal handige tutorials gemaakt:

  • Een datakwaliteitscontrole maken
  • Snel data wijzigen in uw voorraad
  • Scenario’s aanmaken

Bekijk hier alle tutorials van Vabi Assets Energie.

Rekenen met eigen prijzen

Vabi Assets Energie rekent met een standaard prijzenbibliotheek. Deze prijzenbibliotheek is gebaseerd op een publicatie van RVO.nl en gaat uit van landelijke gemiddelden. Wilt u uw eigen prijzen hanteren dan kan dit ook. Bekijk onderstaande tutorial voor een korte uitleg.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over Vabi Assets Energie of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. Wilt u aan de slag met het aanvragen van een STEP subsidie, neem dan contact op met één van onze partners.

 

Gerelateerde artikelen

18 januari 2024
De EPV regeling gebruikt vanaf nu de NTA 8800

Vanaf 1 januari 2024 kan er voor de bepaling van de energieprestatievergoeding (EPV) voor nieuwe en gerenoveerde woningen, alleen maar gebruik gemaakt worden van...

18 januari 2024
De belangrijkste wijzigingen van de NTA 8800:2024

Net zoals de afgelopen twee jaar, zijn er ook dit jaar weer wijzigingen in de NTA 8800. Deze wijzigingen hebben als doel om de...

18 januari 2024
Met ingang van 2024 is de Energie-investeringsaftrek verbeterd op basis van de NTA 8800

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling vanuit de overheid om de kosten voor aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen deels te compenseren. Ook...